hamburger-icon

Kliker.info

Mostar: Siledžija pretukao staricu

Mostar: Siledžija pretukao staricu

14 Septembra
15:53 2006


Kako nam je kazala portparol MUP-a HNK Leila Trivun,  Šehovićeva je prijavila policiji,  da ju je nepoznati muškarac  napao zbog upozorenja da ne parkira svoj automobil «volvo» pored njene terase. Štaviše, neznanac je napao i Sanina Ćelebića, radnika na obližnjoj autopraonici, koji je od njega tražio da prestane tuči staricu.  Povrijeđena je prebačena u mostarsku bolnicu «dr. Safet Mujić» gdje joj je ukazana pomoć i sanirane povrede. Ljekari su konstatirali brojne podlive i ogrebotine na glavi i drugim dijelovima tijela Šehovićeve. Ona puštena na kućno liječenje.  Naša ekipa posjetila je Mersiju Šehović, koja sama živi u stanu u donjoj Mahali. U izjavi za naš list ona je kazala da joj je poznato kako je napadač izvjesni Safet Balić.
– Nikakvog povoda za napad na mene nije bilo. Izašla sam na terasu i vidjela Balića kako parkira automobil ispod terase.  Ja sam ga zamolila da ne parkira tu, jer čistim kuću pa mogu nehotično istresti nešto na automobil ili prosuti vodu.  Kazala sam da nenamjerno mogu napraviti kakvu štetu. On mi je odmah rekao, hajde pljusni ili istresi nešto na moj auto pa ću ti dići kuću u zrak ! Ja sam mu samo rekla da nije bandit pa da  čini takvo nešto. On je pomjerio automobil i krenuo  prema meni. Mislila sam da će mi samo nešto reći, a on me napao – kazala je Šehović.
Kaže da takvo nešto nije nikada doživjela u životu. – Podigao se preko zida moje terase, uhvatio me za odjeću i povukao. Udario me je glavom u glavu, a onda moju glavu udario u zid. Nastavio me je udarati šakama i tuči sve dok me nije prebio na mrtvo ime – rekla nam je Šehović.
Kako dodaje, pokušao joj je pomoći  Sanjin Ćelebić koji Balića  molio da «ne tuče nenu, jer mu je grjehota». No i njega je, kaže Šehović, napao i pretukao. Safeta Balića starica Šehović ne poznaje. Tvrdi da ga nikada nije vidjela. Njeni rođaci koje smo zatekli u njenom stanu istakli su da Safeta Balića poznaju kao kriminalca koji je bio i u zatvorima u inostranstvu. Mersija Šehović zahtjeva hitnu akciju policije i hapšenje Balića. U MUP-u HNK jučer nam nisu mogli da li je Balić uhapše. Trivunova je istakla da se istraga ovog slučaja nastavlja. I pored pokušaja jučer nismo uspjeli stupiti u kontakt sa Safetom Balićem.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku