hamburger-icon

Kliker.info

Zvonko Jurišić prodaje vozni park od 12 luksuznih Passata Vlade ZHK

Zvonko Jurišić prodaje vozni park od 12 luksuznih Passata Vlade ZHK

10 Decembra
00:55 2006

Što će biti sa županijskim passatima u Širokom Brijegu? Mnoštvo građana se to posljednjih mjesec dana pitalo na prostoru Zapadnohercegovačke županije, pa i sami zastupnici, kako oni stari, koji su se već provozali u tim istim passatima, kao i drugim županijskim limuzinama, tako i ovi novi od kojih je znatan dio njih očigledno imao želju iskusiti iste. Vidjeti unutrašnjost ovih vozila, pa i osjetiti njihovu moć na cesti. Kao vozači ili suvozači, manje je važno, jer Županija ionako ima svoje ’šofere’.

Međutim, dr. Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić i novi premijer županijske vlade, po svemu sudeći, svoje zastupnike i ministre će jako razočarati, jer je već najavio kako će rasprodati županijski vozni park i od tog novca kupiti osam ’pristojnih’ vozila koja se neće vozikati po 24 sata dnevno (dakako lijevajući u iste gorivo koje se plaća novcem poreznih obveznika), nego samo onda kada je takvo što neophodno. Od ostatka uštede dio novca bi bio namaknut za potrebe ovdašnjih prosvjetnih djelatnika, a navodno dio i za potrebe socijalno ugroženih.Dr. Jurišić kaže kako će se napraviti i razne druge uštede, pošto je ova županija bila doista rastrošna, uzimalo se šakom i kapom, ali kako je prerano ići u detalje dok se konačno i na papiru ne formira nova vlada.

A baš je zgodno izgledala tema o dvanaest novih passata koji su svojedobno bili top-tema svih priča u ovoj županiji (pitanje je od koga je ta ista priča i potekla?). I oni su znatnim dijelom pridonijeli srozavanju ugleda bivše vlasti čiji je utjecaj sve više slabio, a išao na ruku njihovim političkim protivnicima koji eto polako, ali ipak sigurno, preuzimaju vlast.

Prije kupovine tih famoznih passata, tadašnji ministar Predrag Kožul, inače i aktualni predsjednik Matice hrvatske Široki Brijeg, kao i zastupnik u novoj Županijskoj skupštini, lijepo je sugerirao svojim kolegama kako kupovina novih automobila može izazvati kontrareakcije same javnosti, a što se kasnije i dogodilo. Kožul je sebi nabavio seata, mnogo manje upadljivo, a također novo vozilo. I kolegama je sugerirao da isto učine, međutim ogromna većina njih se s time nije slagala, pa je odmah jedan kupio mercedesa terenca, drugi mercedesa ML-a, ubrzo su stigli i passati.

Vozni park je bio sve ljepši i bogatiji, kao kakav pravi luna-park! Ministri su se dobro osjećali (kakav je to ministar ako ne vozi mercedesa, audija ili passata!), pa neka traje dok traje.

Rok trajanja takvih političara je istekao. Umjesto njih stigli su novi, a s vremenom će se vidjeti koliko su i oni dobri ili loši.

Zanimljivo je istaknuti kako je od novih ministara najmlađi dr. Boris Grizelj iz Gruda, inače član HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić i novi ministar zdravstva kojem je tek dvadeset i šest godina! Mnogi će kazati što jadan on radi tako ’zelen’ među svim tim ’vukovima’, ali premijera dr. Jurišića priče ulice ili sela ne zanimaju i on jednostavno ostaje pri svome kako mlade treba dovesti na vlast, njima pružiti šansu, pa kud puklo da puklo. A valjda će bar pucanja biti manje!

(SD, Danijel Ivanković)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku