hamburger-icon

Kliker.info

Zoran Laketa izveo predstavu zatvorenicima KPZ Mostar

Zoran Laketa izveo predstavu zatvorenicima KPZ Mostar

30 Novembra
04:50 2006

Mostarski glumac Zoran Laketa upriličio je jučer za zatvorenika KPZ-a Mostar umjetnički program pod nazivom «Glumac iza rešetaka». Preko pedeset zatvorenika ovog zavoda prisustvovalo je predstavi u kojoj je mostarski glumac skečevima zatvorenicima učinio zatvorski život barem na jedan dan lakšim i vedrijim. Došao sam na ideju da za naše sugrađane koji su u zatvoru upriličim jednu komičnu predstavu. Povodom za organiziranje predstave «Glumac iza rešetaka» je inače 25 novembar koji se u našoj zemlji slavi kao dan državnosti. Iako sam ovu predstavu želio napraviti na ova praznik to mi nije pošlo za rukom, ali nikada nije kasno obilježiti jedan tako bitan datum – kazao je Zoran Laketa te dodao kako se nada da će ova predstava postati tradicionalna.

Zatvorenici koji su prisustvovali ovoj predstavi su kazali kako je organizovanje ovakvih događaja prava stvar, te kako se nadaju da će i u buduće biti sličnih dešavanja.

– Nisam vjerovao da će ova predstava biti u tolikoj mjeri smiješna, svi su opustili i barem na trenutak zaboravili gdje se nalaze. Laketu lično poznajem i on je odličan glumac koji zna razveseliti ljude – kazao je Mario Rajilč zatvorenik u ovom zavodu.  Zoran Laketa je prisutne uveseljavao svojim karakterističnim skečevima po kojima je postao poznat javnosti dok je u prvom OBN-ovom Talent Showu do suza nasmijavao publiku. Skečevi o Romima, Dalmatincima, Hercegovcima, Bosancima i tragikomičnim deš¡avanjima iz naše zemlje nisu ostavili ravnodušnim ni zatvorenike.

Samir Đuderija  (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku