hamburger-icon

Kliker.info

“Zlatne jabuke” : Dodijeljenje nagrade pobjednicima BH Film Festivala u New Yorku

“Zlatne jabuke” : Dodijeljenje nagrade pobjednicima BH Film Festivala u New Yorku

17 Aprila
15:35 2017

Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF) u New Yorku objavio je dobitnike Zlatnih Jabuka nagrada za 14. godišnji filmski festival!

Film Gorana Kapetanovića Izbjeglica 532 , priča o dvanaestogodišnjem Ševki koji se mora prilagoditi novom životu u Švedskoj čekajući vijesti od kuće, osvojio je Zlatnu jabuku za najbolji kratki film na 14. BHFF 2017.

Nagradu za najbolji dokumentarni film dobio je film Zabranjeno pušenje Gianluca Loffreda, retrospektiva o kultnom bosanskom rock bendu koji je sudjelovao u nastanku pokreta novi primitivizam.

Dobra žena, film Mirjane Karanović, priča o ženi čiji je život uzdrman otkrićem da je njen suprug sudjelovao u ratnom zločinu, osvojila je BHFF 2017. nagradu Zlatna jabuka žirija za najbolji dugometražni film. Dobra žena je moćan film koji je nagrađen za relevantan, pravovremen i hrabar scenarij, s važnom tematikom i vješto provedenim pripovijedanjem i kinematografijom – glasi obrazloženje žirija.

Mirjana Karanović je također osvojila prvu nagradu žirija na BHFF za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu u filmu Dobra žena.

Nagradu publike osvojio je film Danisa Tanovića Smrt u Sarajevu, jaka satira koja odražava nesigurnost moderne Europe

Nagrade žirija je dodijelio službeni BHFF 2017 žiri, stručni panel, koji se uključuje renomiranog fotoreportera Rona Haviva; režiserku i autoricu Zlatu Filipović i priznatu kostimografkinju Amelu Bakšić.

(Kliker.info-RS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku