hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : “Neka upamte i Grlić-Radman i Milanović i Plenković da se oni nikada neće pitati niti o jednom pitanju u BiH”

Željko Komšić : “Neka upamte i Grlić-Radman i Milanović i Plenković da se oni nikada neće pitati niti o jednom pitanju u BiH”

04 Maja
16:21 2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je za Oslobođenje izjave ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana o tome kako Centralna izborna komisija, navodno ne može donositi odluke o provedbi Izbornog zakona BiH.

– Šta god da kažu i učine i Grlić-Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske, te kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati niti o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon. U tome mogu tražiti, pa čak i ako dobiju podršku, Brisela, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga, ili bilo koga drugog u svijetu, opet se neće pitati ništa kada je riječ o BiH. To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno djelovanje, rekao je Komšić.

On navodi kako su izbori u BiH bili, jesu i uvijek će ostati samo stvar BiH

– Što više Zagreb pokušava da se miješa u unutrašnje stvari BiH i što više pokušavaju iskoristiti svoj položaj da pojačaju pritisak na BiH (poput gluposti o blokadi ulaska Finske i Švedske u NATO zbog Izbornog zakona u BiH), to će naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi! Krajnje je vrijeme da se i zvaničnom Zagrebu kaže “ne i dosta je”, dodao je Komšić.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku