hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Neće biti kraj svijeta ukoliko DF bude opoziciona stranka na federalnom nivou !

Željko Komšić : Neće biti kraj svijeta ukoliko DF bude opoziciona stranka na federalnom nivou !

11 Marta
12:38 2015

Komsicy8881Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić kazao je danas novinarima u Sarajevu da vlast na državnom i federalnom nivou treba biti formirana do petka bez obzira na koji će to način biti. Lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske  zajednice BiH (HDZBiH) Bakir Izetbegović i Dragan Čović održali su jučer sastanak te je Čović izrazio nadu da će vlast u Federaciji biti formirana do kraja ove sedmice.

Komšić je kazao da je Čovićev optimizam poznata stvar dodajući da mu se u tome pridružuju jer smatra da je krajnje vrijeme da se vlast formira te da nema više smisla odlagati priču o Vladi Federacije BiH. Na pitanje zašto nije prisustvovao jučerašnjem sastanku, Komšić kaže da Čović stalno govori da je njihov partner SDA te je pozvao delegacije ove dvije stranke da se dogovore jer je DF sve dogovorio sa SDA na sastanku u nedjelju.

Ukoliko nisu u mogućnosti da to urade, Komšić kaže da postoji uvijek mogućnost da neka druga partija uđe u koaliciju jer ukoliko se SDA i HDZ-u ne sviđa DF i njegovi stavovi to će Komšić poštovati. Napominje da se prema dinamici i načinu formiranja vlada u kantonima vidi da se odustaje od prethodno dogovorenih principa koalicionih partnera te da je situacija dijametralno suprotna ranije potpisanim principima o djelovanju u vlasti. Na pitanje da li će danas biti novi sastanak o formiranju vlasti Komšić je kazao da nije upoznat s tim, ali zaključuje da neće biti kraj svijeta ukoliko DF bude opoziciona stranka na federalnom nivou.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku