hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić: Treći entitet je propali projekt!

Željko Komšić: Treći entitet je propali projekt!

10 Decembra
00:23 2006

Komentarišući se glasnije zagovaranje trećeg entiteta za Hrvate u BiH, koje dolazi od nekih hrvatskih stranaka u BiH član Predsjedništva Željko Komšić kazao je da je to propali projekt zbog kojeg su Hrvati najvećim dijelom dezorijentirani.

"Ako hrvatske političke snage  žele treći entitet, mogu se za to boriti kroz Parlament, ali će imati problem definiranja svog odnosa prema RS-u i problem kako će se s drugim narodima u Federaciji dogovoriti o budućim granicama entiteta", upozorio je Komšić.
"Jesmo li spremni reći da u političkom smislu trebamo zaboraviti Posavinu i reći neka ostane u RS-u. Time otvaramo milijun potpitanja? Milorad Dodik je tamo formirao Vijeće naroda i ima Vladu u koju je ubacio pod navodnicima Hrvate i Bošnjake, ali iz svog SNSD-a. Što će biti s Hrvatima u srednjoj Bosni", pita se Komšić.

Također je predložio pripadnicima hrvatskog naroda da se bore u cijeloj zemlji, da su jednako važni i prisutni.

Tako bi postigli istu težinu Hrvata i u Mostaru, Širokom Brijegu, Sarajevu, Banjoj Luci, kao i u Bužimu i u Trebinju. Zbog toga, prema njegovim riječima, neće sudjelovati u stvaranju trećeg entiteta.
Intelektualci u našoj zemlji trebaju dati hrvatskom narodu strateško opredjeljenje kako će dalje, predlaže Komšić.

"Ne izgledaju bez razloga Hrvati dezorijentirani. Ne znaju kako će dalje, jer im je 15 godina pričana jedna priča koja je propala kao politički projekt. Što sada kada je hrvatskog naroda u zemlji sve manje? Mislim da HNV može dati odgovore na ova pitanja", istaknuo je Komšić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku