hamburger-icon

Kliker.info

Zbog prikrivanja svoje uloge u Srebrenici Boškić dobio pet godina zatvora u Bostonu

Zbog prikrivanja svoje uloge u Srebrenici Boškić dobio pet godina zatvora u Bostonu

21 Novembra
17:29 2006

41-godišnji Boškiæ za kojega tužiteljstvo vjeruje kako je osobno odgovoran za ubojstvo 100 ljudi, osuðen je juèer na pet godina i tri mjeseca zatvora.Ljetos je proglašen krivim za prikrivanje svoje vojne službe u vojsci bosanskih Srba prigodom prijavljivanja za amerièku useljenièku vizu.Vlasti kažu kako æe vjerojatno biti izruèen Bosni i Hercegovini nakon što odsluži kaznu.Boškiæev odvjetnik je prigovorio kako tužiteljstvo nastoji kazniti njegova klijenta za sudjelovanje u ubijanju u Srebrenici, zloèin za koji uopæe nije bio optužen i za koji tvrdi da ga je poèinio tek nakon što mu je zaprijeæeno smræu. Boškiæ je kazao kako je bio zatvorenik u logoru i "da je bio prisiljen sudjelovati u masakru nad Bošnjacima u Srebrenici".

Tužitelj je rekao kako je Boškiæ priznao da je bio vojnik u postrojbi vojske bosanskih Srba i da je pomogao u pogubljenju 1.200 muslimanskih muškaraca i djeèaka u Srebrenici gdje je 1995. ubijeno oko 8.000 bosanskih Muslimana. Bio je to najveæi masakr u Europi od Drugog svjetskog rata.Boškiæ je živio u mjestu

Peabody i radio je kao graðevinac kada je uhiæen 2004.Dužnosnici Haškoga suda su izjavili kako ne planiraju podiæ optužnicu protiv njega. Politika Suda je suditi samo èelnicima  poèiniteljima ratnih zloèina tijekom ratova na Balkanu 1990-tih.

(Hina)

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku