hamburger-icon

Kliker.info

Zbog Gustava otkazana većina aktivnosti prvog dana republikanske konvencije

Zbog Gustava otkazana većina aktivnosti prvog dana republikanske konvencije

01 Septembra
06:00 2008

Američki republikanski predsjednički kandidat John McCain naložio je otkazivanje većine aktivnosti predviđenih za prvi dan stranačke konvencije u ponedjeljak zbog približavanja uragana "Gustav" južnim obalama SAD-a. "Ovo je vrijeme kada moramo staviti po strani naše stranačke aktivnosti i djelovati kao Amerikanci", rekao je McCain dan uoči početka četverodnevne stranačke konvencije u Minnesoti na kojoj i formalno treba biti nominiran za Bijelu kuću. Očito u želji da izbjegne pogreške koje je učinio predsjednik George Bush prije tri godine prilikom katastrofalnog udara uragana "Katrina", McCain je dodao kako "očekuje da se neće ponoviti pogreške učinjene prilikom Katrine". McCain je u intervjuu za tv mrežu NBC također rekao kako je moguće da svoj govor kojim će prihvatiti stranačku predsjedničku kandidaturu održi putem satelita iz kriznog područja umjesto na podiju stranačke konvencije u Minnesoti.

Bush i Cheney zbog uragana Gustav neće biti na Republikanskoj konvenciji
Američki predsjednik George Bush i potpredsjednik Dick Cheney u ponedjeljak neće biti nazočni na konvenciji svoje Republikanske stranke zbog uragana "Gustav", priopćila je Bijela kuća. Bush i Cheney će se skupu u St. Paulu/Minneapolisu obratiti putem satelitske veze kako bi nadzirali pripreme za obranu od Gustava, uragana kategorije 4, koji bi u ponedjeljak trebao pogoditi američko tlo kod New Orleansa. U trenucima kada u St. Paulu u Minnesoti u ponedjeljak bude počinjala stranačka konvencija Republikanske stranke, obala Meksičkog zaljeva i prije tri godine opustošeni New Orleans mogli bi se opet naći pod udarom stahovitog uragana. Prijeteća prirodna katastrofa, Gustav koji se danas pretvorio u uragan četvrte katogorije, nagnala je republikance da najave kako oni svakako neće slaviti i uživati ako se južnije od njih, na rijeci Mississippi, bude događala tragedija.
Za spas ugroženih
"Znate da ne bi bilo normalno da se veselimo i uživamo znajući da se u Louisiani događa katastrofa ili da smo u ozračju prirodne nepogode", kazao je republikanski predsjednički kandidat John McCain, koji je najavio da će on, sa svojom potpredsjedničkom kandidatkinjom Sarah Palin otputovati na ušće Mississippija kako bi provjerili je li učinjeno sve da se spase ugroženi. McCain je također kazao da konvencija neće biti otkazana, bez obzira na to što se dogodilo, nego će biti promijenjen način na koji će teći.
Prljava kampanja
Tako bi uragan Gustav mogao zasjeniti konvenciju koja je u predizbornu orbitu trebala punom snagom izbaciti Johna  McCaina i Sarah Palin. Unatoč tom događaju, oči novinara i komentatora ipak su usmjerene na kampanju koja bi mogla biti vrlo oštra i prljava.
Republikanci već u tome imaju iskustva, a i demkorati najvljuju da su spremni na sve. (Kliker.info-VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku