hamburger-icon

Kliker.info

Zbog Beča specijalci na ulicama Mostara

Zbog Beča specijalci na ulicama Mostara

20 Juna
16:47 2008

Bošnjački navijači pozivaju se na Sulejmana Veličanstvenog, hrvatski na Nikolu Zrinskog. Jedni veličaju tursku opsadu Beča, drugi hrvatsku obranu Sigeta. Bošnjaci dijele dresove Turske, a Hrvati kockaste dresove Hrvatske…

 

 

Hrvatske i bošnjačke navijačke skupine u Stocu, Mostaru, Rami, Bugojnu, Vitezu, Žepču, upućuju međusobno uvrede uoči bečkog nogometnog ogleda između Hrvatske i Turske.

 

 

Političari šute, veleposlanik Turske u BiH ne želi, kako nam je poručio preko svoje tajnice, davati nikakve izjave, a policija danonoćno analizira kako spriječiti bilo kakav dodir navijačkih skupina.

 

 

Najveći napor ulaže policija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ). Mostarska središnja ulica Bulevar, nekadašnja ratna crta razdvajanja HVO-a i Armije BiH, bit će danas od 16 sati zatvorena za promet.

 

 

Danas će se angažirati više od dvije tisuće policajaca, koji će biti raspoređeni na svim spornim točkama od Mostara, Stoca, Rame… Kako nogometna bitka s bečkog Pratera na ulicama Mostara, Stoca, Uskoplja, Rame, Viteza, Bugojna ne bi prerasla u ulično nasilje, međunacionalni sukob, na svojom radnim mjestima u petak se moraju pojaviti svi pripadnici specijalne i redovite policije iz spomenutih županija. Zapovijed se odnosi i na one redarstvenike koji su otišli na redoviti godišnji odmor.

 

 

Uz specijalce, potpomognute oklopnim vozilima, sporne punktove u svim kritičnim sredinama spremni su čuvati njihovi kolege iz drugih županijskih MUP-ova.

 

 

Iz MUP-a HNŽ i Uprave policije poručuju kako su obavili opsežne pripreme i sigurnosno-operativne provjere, kao i plan mjera i radnji koje će Uprava poduzeti u povodu odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske. Povećane mjere sigurnosnog nadzora uvode se u zatvorima u Zenici i Mostaru.

(Večernji list)

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku