hamburger-icon

Kliker.info

Zatvorenici odjela K2 uz Abu Hamzu!

Zatvorenici odjela K2 uz Abu Hamzu!

12 Juna
04:39 2008

Nakon incidenta koji se desio u ponedjeljak oko 14 sati, kada je izmakao kontroli čuvara i popeo se na gromobran zatvorske zgrade, Tunižanin Karaj Kamel bin Ali, zvani Abu Hamza, smješten je u samicu i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, potvrdio nam je Miroslav Bem, direktor Kaznenopopravnog zavoda Mostar. 

Bem izričito tvrdi da, mada se strahovalo, pobune u zatvoru nakon ovog incidenta neće biti i da će odlučno spriječiti svaki takav pokušaj. Zatvorenici odjela K2 u KPZ-u, koji su jučer putem telefona kontaktirali našu redakciju, kažu da stoje uz Abu Hamzu, tvrdeći da je on žrtva ugnjetavanja.

– Abu Hamza je u nedjelju navečer, kada je sve počelo, bio provociran za vrijeme utakmice Turska – Portugal i zato je razbio TV. Tačno je da je smješten u samicu, ali rečeno mu je da će tamo ostati samo kratko, a ostao je nekoliko dana. Tražio je od jednog stražara da mu se zakune Allahom da ga neće vratiti u samicu, što je ovaj i učinio, ali kada je shvatio da će ga ponovo voditi u samicu, reagirao je i popeo se na gromobran – kazao nam je jedan od zatvorenika.

Kaže da se Abu Hamza nije htio ubiti, kako su prenijeli neki mediji, što potvrđuje i to da se za gromobran vezao kaišem. Ne dozvoljava mu se čak, kaže, ni klanjati pet vakata namaza, što je direktor Bem negirao.

Faruk Vele (Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku