hamburger-icon

Kliker.info

Za BiH je pogubno ako mladi ne žele glasati

Za BiH je pogubno ako mladi ne žele glasati

28 Augusta
23:20 2006

– Za BiH bi bilo pogubno ako bi se mlade generacije prezasitile izborima i glasanjem te da ne žele sudjelovati u izbornom procesu  – rekao je danas u Mostaru Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan – Švarc Šiling (Christian Schwarz-Schiling ) tokom susreta sa mostarskim učenicima i studentima u sklopu projekta "Dvosmjerna ulica" Nansen dijalog centra (NDC).

On je naglasio da mladi u BiH  trebaju učiniti najviše za nju iz razloga što će oni uspjehom imati najviše korisiti, ali isto tako i neuspjehom najviše patiti.

– Put kojim se kreće sada BiH je mnogo bolji od puta kojim se kretala Njemačka za vrijeme moje mladosti nakon II Svjetskog rata a to je put prema evropskim integracijama – Švarc Šiling.

Visoki predstavnik je, također, dodao da je od mladih Mostara želio čuti šta misle trenutnoj situaciji u Mostaru, ali i u BiH te o procesu približavanja naše zemlje Evropskoj uniji.  U uvodnom izlaganju Šiling je govorio o današnjem susretu sa predstavnicima vlasti Mostara, te iznio svoj stav da gradske vlasti do 15. septembra moraju riješiti tri ključna problema koja zaustavljaju integraciju Mostara i to: status Hercegovačke radio-televizije, raspisivanje konkursa za nedostajuće službenike u Gradskoj upravi i formiranje novog komunalnog društva na nivou grada.

(Onasa)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku