hamburger-icon

Kliker.info

Washington : Bush se rugao McCainu, Obami i Hillary

Washington : Bush se rugao McCainu, Obami i Hillary

28 Aprila
03:03 2008
Na večeri s novinarima akreditiranima u Bijeloj kući predsjednik Sjedinjenih Država George W. Bush našalio se na račun svih troje kandidata koji će ga potencijalno iduće godine naslijediti u Ovalnom uredu. Komentirajući da nijedan od kandidata nije na tradicionalnoj, godišnjoj večeri, Bush je rekao: “Senator McCain nije ovdje, vjerojatno se želi bar malo distancirati od mene…”Zatim se osvrnuo na afere koje prate utrku između dvoje kandidata na demokratskim predizborima ironično rekavši: Hillary Clinton vjerojatno nije mogla doći zbog snajperske vatre, a senator Obama je u crkvi i moli se.
Hillary i snajperi
Bush je pri tome aludirao na nedavni skandal koji je izazvala Hillary koja je rekla da je, dok je kao prva dama bila u posjetu Bosni i Hercegovini, sletjela u Tuzlu – pod snajperskom paljbom. Poslije se ta tvrdnja pokazala potpuno neosnovanom jer snajperi nisu bili ni blizu aerodroma. Bush je povezao Obamu i crkvu jer je Obamin dugogodišnji svećenik Jeremiah Wright poznat po svojoj neobuzdanoj retorici i spornim izjavama. Sam Obama nije uopće isključiv po pitanju religije. U međuvremenu, među demokratima ne jenjava prepucavanje između Hillary i Baracka. U najnovijem obratu događaja Hillary Clinton javno je Obami uputila poziv za novo suočavanje, i to bez moderatora.- Samo nas dvoje, 90 minuta postavljanja pitanja i davanja odgovora, postavit ćemo fair pravila – rekla je Clinton dok je govorila na skupu u South Bendu u Indiani.
Obama ne želi debate
Iz njezine kampanje poslana je i službena ponuda Obami za organizaciju novog sučeljavanja. No Obamini ljudi odgovorili su da su se dva kandidata nalazila na debatama već – 21 put. – U sljedećih deset dana nama je bitno razgovarati s glasačima u Indiani i Sjevernoj Karolini – kratko je objasnio prioritete Obamin glasnogovornik Robert Gibbs. Hillary Clinton je komentirala da Obama izbjegava suočavanja jer je nezadovoljan pitanjima koja je dobio na posljednjem, uoči izbora u Pennsylvaniji.
Barack i Hillary zajedno protiv MCCaina  
Svi smo nervozni zbog demokratskih predizbor. Imam svoje sporove sa senatoricom Clinton i ona ima svoja neslaganja sa mnom. No bit ćemo zajedno u studenom i pobijediti Johna McCaina i republikance – rekao je Obama govoreći pred skupinom radnika u Indiani te dodao: John McCain tvrdi da je on drukčiji, no kad pogledate njegovu politiku, u njoj ne vidite plan za sebe.  (Kliker.info-JL)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku