hamburger-icon

Kliker.info

Vuk Drašković bez dileme : Srbi ne smiju negirati genocid nad Bošnjacima u Srebrenici!

Vuk Drašković bez dileme : Srbi ne smiju negirati genocid nad Bošnjacima u Srebrenici!

25 Juna
16:35 2015

VukD11Predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je u intervjuu za Dane da se genocid u Srebrenici ne smije negirati, jer svako njegovo osporavanje srpski narod gura u civilizacijski sunovrat

– Tokom velikog nacističkog zločina nad Bošnjacima u Srebrenici, koji je Međunarodni sud pravde u Hagu okvalifikovao kao genocid, počinjen je i strašan zločin nad Srbijom i srpskim narodom; zločin nad našom istorijom i našom savješću. Svako negiranje srebreničkog genocida, njegovo relativizovanje ili pokušaji opravdavanja zločinima prethodno počinjenih nad Srbima, Srbiju i srpski narod guraju u civilizacijski i moralni sunovrat – kazao je Drašković.

Naveo je da je Bošnjacima Srebrenica isto što i Srbima Jasenovac, Jadovno ili jama Ržani do. – Iz sopstvenog iskustva znamo koliko boli kada bilo ko negira te velike zločine nacističkog ustaškog režima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Baš zato se srebrenički genocid nikada ne sme osporavati; zato ga i ne osporava veliki dio Srba – ustvrdio je Drašković.

Kaže da ne vjeruje istraživanju javnog mnijenja koje pokazuje da se čak osamdeset i pet posto građana Srbije protivi odlasku bilo kog srpskog zvaničnika u Potočare. – Tim anketama ne verujem, čak i ako su istinite. I to zato što znam da iza njih stoje službe koje su ih i pravile i naručivale: propagandno-obavještajna mašinerija Slobodana Miloševića koja do danas nije promijenjena ni za jotu – naveo je, kako prenosi Fena,  Drašković.

Na pitanje ko danas u Srbiji govori o genocidu, on izražava uvjerenje da je “to ćutanje prije svega proizvod neznanja”. – Jer, ako bi se otvorili tajni dosjei službi bezbjednosti koje su bile organizatori svih zločina, uključujući i srebrenički, ako bi se građanima pokazala ta strašna knjiga smrti, ako bi im se pokazali filmski materijali, njihov bi se stav drastično promijenio – rekao je Drašković u intervjuu za Dane.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku