hamburger-icon

Kliker.info

Vučić spušta loptu : Ne vraćamo ambasadora iz Zagreba, pozvaću Milanovića

Vučić spušta loptu : Ne vraćamo ambasadora iz Zagreba, pozvaću Milanovića

01 Aprila
22:44 2015

vucicc556Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće povlačiti svog ambasadora iz Hrvatske niti će slati ijedan loš signal Hrvatskoj i dodao da će pozvati premijera Hrvatske Zorana Milanovića da razgovaraju telefonom.

“Mislim da Srbija i Hrvatska moraju da sarađuju neuporedivo bolje”, rekao je Vučić za RTS u Bratislavi i rekao da će po povratku iz Slovačke pozvati hrvatskog premijera.

“Mi ćemo sa naše strane da zaustavimo svaku vrstu retorike koja bi dalje potpirivala loše strasti, a sa druge strane zamoliću i premijera Milanovića da članovi hrvatske vlade pokažu nešto više poštovanja prema Srbiji”, rekao je.

“Što se tiče našeg poštovanja prema Hrvatskoj, imaće ga”, rekao je Vučić.

“Nema nikakve sumnje”, odgvorio je Vučih na pitanje da li ambasador Srbije ostaje u Zagrebu i dodao da Srbija ni za teže incidente kada je cijeli stadion uzvikivao “Za dom spremni” nije to radila kao ni za druge stvari i objasnio da je to ne zato što smo slabi, već što smatramo da moramo da imamo svog predstavnika u Zagrebu.

“Ponašali smo se razborito tako ćemo se ponašati u ubuduće”, rekao je premijer koji je istakao da Srbija neće slati nijedan loš signal Hrvatskoj.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) uputilo je ranije oštar protest otpravnici poslova Ambasade Srbije u Hrvatskoj Bosi Prodanović, a hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić biće pozvan na konsultacije u Zagreb, saopšteno je iz MVEP-a povodom izjava Vojislava Šešelja i njegovog paljenja hrvatske zastave u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave države Hrvatske, navedeno je u pisanoj izjavi.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku