hamburger-icon

Kliker.info

Vučić optužuje ‘bivši režim’ : „ Neću im dati da rasture Srbiju, daću sve da zaštitim Srbiju, zato nema policije na ulicama“

Vučić optužuje ‘bivši režim’ : „ Neću im dati da rasture Srbiju, daću sve da zaštitim Srbiju, zato nema policije na ulicama“

11 Aprila
01:27 2017

Izabrani predsjednik i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić  rekao je večeras kako je suština onoga što čini „bivši režim“ kreiranje atmosfere da se sve uruši, delegitimiranje svih institucija, rušenje Srbije, te uvođenje novog principa – da se na ulici sve rješava, prenosi agencija Tanjug.

On je, u emisiji Ćirilica na Happy televiziji, kazao kako su kandidati opozicije, koji sebe nazivaju „bivšim režimom“, već mnogo ranije pripremali za nasilje i urušavanje stabilnosti Srbije, na šta je ukazivao tokom predizborne kampanje.

„Govorili su da je to neistina i da ja tim upozorenjima plašim ljude u Srbiji. Onda su ih iznenadili izborni rezultati, jer neko ko je dobio pet odsto mislio je da će dobiti 20, neko ko je dobio dva odsto mislio je da će imati mnogo više. Vladao je šok među njima prve večeri, a onda je krenulo zakazivanje protesta“, rekao je Vučić dodajući kako su, da se ne bi oni pojavili, poslali mlade ljude koje pokušavaju zloupotrijebiti u svoje svrhe.

Uvid u izborni materijal

Vučić je rekao kako je od početka znao da „bivši režim“ stoji iza toga, te dodao kako su se večeras ogolili kada su iznijeli pravi razlog, a to je – hoće da „smene Vučića“.

„Hoće da ukinu demokratiju, hoće da ukinu institucije. Večeras smo došli do onoga što je stvarno što hoće, a to je da žele da smene Vučića. Trebalo je to već prvo veče da saopšte“, dodao je on.

Od prve večeri, kako je rekao, kada nisu željeli čestitati pobjedu, bilo mu je jasno šta planiraju jer mnogima nije u interesu da Srbija bude stabilna.

Ukazao je kako su onda izašli sa zahtjevom da traže uvid u izborni materijal, što im je omogućeno.

Podsjećajući na proceduru glasanja i prebrojavanja glasova, kao i osiguravanja vreća sa glasovima, rekao je kako je zamolio Republičku izbornu komisiju (RIK) da otvori vreće sa dva biračka mjesta za koja su tvrdili kako je bilo navodno više glasova nego listića.

Uvođenje diktature

Naveo je kako su predstavnici „bivšeg režima“ odbili glasati u RIK-u za otvaranje tih vreća, jer su znali da su slagali, i bilo je jasno kako se radi o pokušaju najprljavijeg namještanja i najtežeg krivičnog djela izazivanja panike i obmanjivanja javnosti.

„Znali da su slagali, ali im nije palo napamet da ćemo tražiti da se otvore baš ta mesta. Iznenadili su se i rekli da su protiv toga, jer, kada je otvoreno, bilo jasno da je reč o notornoj laži. Znam da smo ubedljivo i pošteno pobedili i oni to ne mogu da podnesu, jer misle da su bolji, jer imaju više novca, bogatije su odeveni i rekli su da su pametniji od drugih“, rekao je premijer Srbije.

„Oni neće da dozvole da postoji demokratija. Njihovi zahtevi su da se uvede diktatura u Srbiji, da bude kako kažu Janković i Jeremić. Cilj im je da rasture Srbiju! Neću im dati da rasture Srbiju, daću sve da zaštitim Srbiju, zato nema policije na ulicama.“

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku