hamburger-icon

Kliker.info

Vučić o približavanju Izetbegovića i Radončića : Ne smatram dobrim ujedinjenje na bošnjačkoj političkoj sceni !

Vučić o približavanju Izetbegovića i Radončića : Ne smatram dobrim ujedinjenje na bošnjačkoj političkoj sceni !

02 Oktobra
07:21 2015

Aleksandar44Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da je stabilnost Bosne i Hercegovine za Srbiju od izuzetnog značaja, jer je to uslov  za ekonomski napredak obje države, i najavio zajedničku sjednicu Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH za 4. novembra  u Sarajevu. Srbija, rekao je Vučić novinarima u Strazbourgu, uvijek ima dobre odnose s Republikom Srpskom, ali, dodao je, naša zemlja ima i veoma dobre odnose s Bosnom i Hercegovinom.

“Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ja smo sinoć razgovorali, u Strazbourgu i dogovorili smo prvu zajedničku sjednicu Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH za 4. novembra  u Sarajevu. Nama će biti zadovoljstvo doći u Sarajevo unaprijeđivati našu suradnju s BiH”, rekao je Vučić. Upitan o referendumu u Republici Srpskoj, Vučić je rekao da mora razgovarati sa svima i s ljudima u Republici Srpskoj i njenim predsjednikom Miloradom Dodikom, jer od bježanja od razgovora niti ima, niti će ikada biti rezultata.

“Postoje naravno političke tenzije i problemi, jer ujedinjavanje na bošnjačkoj političkoj strani dovodi do toga da će se neminovno slični procesi odvijati i u Republici Srpskoj, što će nas ponovo voditi ka nacionalnim homogenizacijama, a što ne smatram naročito dobrim”, naveo je Vučić. Istakao je i da Srbija podržava punu stabilnost BiH i postojanja Republike Srpske u okviru BiH, što je naš zadatak po Daytonskom sporazumu.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku