hamburger-icon

Kliker.info

Vučić glavna zvijezda u Zagrebu : Trudio sam se da budem dobar I učtiv gost !

Vučić glavna zvijezda u Zagrebu : Trudio sam se da budem dobar I učtiv gost !

15 Februara
18:28 2015

Vuckokolinda221 Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan razgovorom sa novom predsjednicom Hrvatske i da se nada da će ona uskoro da dođe u Beograd. On je za B92 rekao da je razgovarao sa Kolindom Grabar Kitarović o temama koje su manje ili više sporne i svemu onome što treba da se odnosi na budućnost.

“Sastao sam se sa Milanovićem, gospođom Pusić i gospođom Kitarović, oni su insistirali na priči o nestalim licima, a ja sam se trudio da budem dobar i učtiv gost. Danas imamo više spiskova sa Srbima iz Hrvatske koji su nestali nego obrnuto, imamo mi naš posao, ali oni imaju veći. Razgovarali smo o problemu izbjeglih Srba, da oni treba da dobiju lične karte zbog imovine, a razgovarali smo i o kampanjama koje se vode protiv pojedinih Srba. Pričali smo o temama značajnim za budućnost, šta zajedno možemo da uradimo i ja sam time zadovoljan“, rekao je Vučić.

On je dodao da prošlost mora da se zna, da se pamti da se ne bi ponavljale greške u budućnosti.

“Onaj ko živi u prošlosti nema prednost da razmišlja o rezultatima u budućnosti. Insistirao sam da pričamo o saradnji i onome što možemo da uradimo u budućnosti. Mi znamo probleme i na njima radimo, a kada dođu izborne kampanje, to se ubrza i pojača. Mi možemo da ubrzamo svoj rad i da riješavamo probleme. Ne vidim razloge za nervozu i naglašenu retoriku koju sam mogao da osjetim na pojedinim mjestima. Mi smo došli da pričamo o životnim temama i predstavimo Srbiju kao zemlju budućnosti i da želimo regionalnu saradnju. Mi želimo čiste račune i ne bježimo od čistih računa“, istakao je Vučić.

Na pitanje da li je reagovao na nedavne prijetnje predstavniku Srba Miloradu Pupovcu, Vučić je rekao da se zna da nije nimalo plašljiv.

“Znate da nisam nimalo plašljiv, štitim interese Srbije jer sam za to plaćen od naroda Srbije. Ne bi bilo fer da govorim o detaljima i junačkim djelima. Zadovoljan sam razgovorom. Rekli smo šta imamo i tačka. Imao sam veoma otvoren razgovor sa Milanovićem i Pusićevom, a ministri spoljnih poslova imaće priliku da razgovaraju 11. marta. Ja sam predsjednicu Hrvatske u ime predsjednika Nikolića i svoje ime pozvao da dođe u Beograd i mislim da će ona to da prihvati“, zaključio je Vučić.

Vučić je istakao da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utiče na pravljenje mostova I kako bi se oni osjećali bolje I lakše I da sa jednakim ponosom  poštuju i vole I svoju Srbiju i svoju Hrvatsku i da na najbolji mogući nači zaštite interese svoje djece i svoje budućnosti.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku