hamburger-icon

Kliker.info

Vreline: Mostarci pekli jaja na betonu!

Vreline: Mostarci pekli jaja na betonu!

27 Juna
15:59 2008

U Mostaru je jučer bio najtopliji dan od početka vala velikih vrelina koje su pogodile Hercegovinu. Grad na Neretvi  jučer je bio među prvih deset najtoplijih gradova  Evrope  po mjerenjima svjetske Internet stranice za meteorologiju  Weather Online. Prema mjerenjima u 15 sati, temperatura je iznosila čak 38 stepeni Celzijusa, piše "Dnevni avaz".

No, na suncu, na mostarskom asfaltu ta temperatura jučer je dostizala i nevjerovatnih 50 stepeni! Da je to tako dovoljni ilustrira činjenica da se tokom dana topio katran na  asfalt na mostarskom trgu Musala.

Takve temperature i jučer su gotovo onemogućavale život u gradu na Neretvi. U Hitnoj pomoći Mostar jučer su nam potvrdili da su zabilježili brojne slučajeve kolapsa na gradskim ulicama. Čak su zabilježeni i slučajevi gdje su se građani prilikom padova ozlijeđivali. I dalje su izražene pojave ujeda insekata, te dehidracija, stomačnih mučnina, povraćanja, proliva i tome slično, što se u Hitnoj direktno dovodi u vezu sa prevelikim toplinama.

Dežurni ljekari savjetuju građanima, a posebno hroničnim bolesnicima, da se po mogućnosti ne kreću između 10 i 17 sati.

O tome kakav su pakao jučer proživljavali Mostarci najbolje svjedoči činjenica  da se na betonu  na Bulevaru Narodne revolucije u centru Mostara jučer iza podne moglo ispeći jaje u šta se uvjerila i ekipa «Dnevnog avaza».  

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku