hamburger-icon

Kliker.info

Vladimir Putin zaprijetio : Ne kačite se sa Rusijom, mi smo nuklearna sila!

Vladimir Putin zaprijetio : Ne kačite se sa Rusijom, mi smo nuklearna sila!

30 Augusta
05:53 2014

putindvogled1Rusija se neće uvlačiti u velike konflikte, ali njeni partneri treba da shvate da je bolje ne ulaziti s Rusijom u sporove, kaže ruski predsjednik Vladimir Putin.Putin je takođe, rekao da će zemlja nastaviti jačanje nuklearnog potencijala, ali ne radi zastrašivanja, već radi osiguranja svoje bezbjednosti.„Mogu odmah da kažem: Rusija je daleko od toga da se uvlači u neke obimne konflikte, ali partneri treba da shvate, da je bolje da ne ulaze u sporove sa Rusijom“, rekao je predsjednik Rusije.Podsjećajući da je Rusija „jedna od najmoćnijih nuklearnih država“ i da je to realnost, Putin je rekao da Rusija „jača snage nuklearnog odvraćanja, jača svoje oružane snage“.

„One zaista postaju kompaktnije, efikasnije. Postaju zaista modernije sa stanovišta opremanja modernim sistemima naoružanja. Nastavljamo da jačamo taj potencijal i to ćemo raditi“, rekao je Putin.Prema njegovim riječima, to se ne radi kako bi se nekome prijetilo već da bi se osjećalo sigurnijim i mirnijim, imala mogućnost da se realizuju planovi u razvoju privrede i socijalne oblasti.„Uvjek treba da budemo spremni da odbijemo svaku agresiju prema Rusiji, uvjek naši partneri – u kakvom god stanju se nalazile njihove države i koje se spoljnopolitičke koncepcije pridržavali, treba da shvate, da je sa nama bolje da ne ulaze u sporove, što se tiče mogućeg oružanog konflikta“, upozorio je Putin a prenosi Itar-Tas s.

Obraćajući se na omladinskom forumu „Seliger“, predsjednik Rusije je rekao da Rusija nije anektirala poluostrvo Krim, već da ga je zaštitila.„Mi njega nismo anektirali, oduzeli. Mi smo dali mogućnost ljudima da se izjasne i donesu odluku i prema njoj smo se ponijeli sa uvažavanjem. Mislim da smo ih ih zaštitili“, rekao je Putin, dodajući da bi se u suprotnom na Krimu dešavalo isto što se sada dešava na jugoistoku Ukrajine.Pritom je dodao da je „obnovljena istorijska pravda, narušena nelegalnom predajom Krima Ukrajini“.Putin je podvukao da su na proljeće ove godine odluke donošene u vezi sa neophodnošću zaštite ruskog stanovništva.„Sada je, po meni, svima jasno kada gledamo Donbas, Lugansk, Odesu. Sada nam je svima jasno šta bi bilo sa Krimom, da nismo odgovarajuće mjere preduzeli, da osiguramo da slobodno izjašnjavanje ljudi“, rekao je predsjednik Rusije. (Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku