hamburger-icon

Kliker.info

Vlada RS sutra o proglašenju nezavisnosti!

Vlada RS sutra o proglašenju nezavisnosti!

09 Jula
20:58 2008

Vlada RS-a sutra će u Banjoj Luci razmatrati inicijativu za proglašenje nezavisnosti ovoga bh. entiteta koju je pokrenuo predsjednik nevladine organizacije iz Banje Luke "Srbski narodni pokret – Izbor je naš" Dane Čanković, javlja Fena.

O ovom pitanju Vlada RS-a trebalo je da se izjasni na prošloj sjednici, ali do toga nije došlo, jer nisu bila pribavljena mišljenja svih ministarstava.
 
Međutim, mišljenje o Čankovićevoj inicijativi dao je Sekretarijat za zakonodavstvo RS-a u kojem stoji da je pravni status RS određen Ustavom, koji predviđa da prijedloge za promjene Ustava mogu pokrenuti predsjednik RS-a, Vlada ili najmanje 30 narodnih poslanika. O tim prijedlozima bi se, potom, izjašnjavala Narodna skupština RS-a većinom glasova.

Sekretarijat za zakonodavstvo ističe da Čankovićeva inicijativa i ne može biti razmatrana, jer on nije ovlašteni predlagač za bilo kakve promjene pravnog statusa RS-a.
 
Podsjećamo, Čanković je u ime svoje nevladine organizacije pokrenuo inicijativu za proglašenje nezavnosti RS iz, kako je naveo, nametnute Bosne i Hercegovine. 

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku