hamburger-icon

Kliker.info

“Violeta” otvara novu fabriku u BiH: Nakon testiranja mašina kreće prozvodnja!

“Violeta” otvara novu fabriku u BiH: Nakon testiranja mašina kreće prozvodnja!

10 Decembra
15:53 2023

Kompanija “Violeta” nastavlja sa investicijama, daljnjim razvojem i širenjem. Sredinom godine pisali smo o tome da kompanija u Grudama pokreće novu investiciju, koja je vezana za izgradnju fabrike kartonske ambalaže, a ovih dana su u toku završni radovi i pripreme za probnu proizvodnju.

STRUČNJACI

Vlasnik “Violete” Petar Ćorluka za Oslobođenje je kazao kako su grubi radovi završeni, te kako su u proteklom periodu u fabrici boravili stručnjaci iz Njemačke, Japana, Švedske i Italije koji su radili na montiranju najsavremenijih mašina.

– Svako je odradio svoj dio posla i mogu reći da smo prezadovoljni urađenim. Planiramo da u decembru i januaru odredimo testiranje, odnosno probnu proizvodnju, kako bismo u februaru 2024. krenuli sa proizvodnjom i plasiranjem prvih proizvoda, istakao je Ćorluka.

Prema njegovim riječima, u fabrici će se proizvoditi visokokvalitetna ambalaža za razne vrste robe, poput voća, povrća, mesa, a riječ je o ambalaži koja je, između ostalog, otporna na vlagu.

– Kapacitet tvornice će biti 60.000 tona u jednoj smjeni, a proizvodit će se ambalaža, odnosno shelf-ready kutije koje sada zahtijevaju i koriste veliki trgovački lanci, kazao je Ćorluka.

Dodao je kako takvu ambalažu trenutno koriste proizvođači voća i povrća iz zemalja regije, poput Hrvatske i Srbije, a uvoze je iz Italije.

IZVOZ

– Stoga ne sumnjam da će i naši proizvodi, a koje niko ne proizvodi u BiH, naći primjenu kako u našoj tako i u zemljama regiona. Do sada se ovakva ambalaža uvozila, a sa našom proizvodnjom mi ćemo postati i izvoznici ove ambalaže te već imamo dogovoren izvoz u nekoliko zemalja regije, naglasio je Ćorluka.

(Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku