hamburger-icon

Kliker.info

Vesna Ljubičić: Paško se neće osvećivati Blaškiću

Vesna Ljubičić: Paško se neće osvećivati Blaškiću

24 Septembra
03:37 2006

Nažalost, Blaškiću je to donekle uspjelo u Hrvatskoj, ali vjerojatno ste svjedok što se oko njega događa pa će istina izaći na vidjelo  vjeruje Vesna i dodaje da poznaje strategiju svoga supruga te da on nikada neće krivnju baciti na drugoga. Iz pritvorske jedinice u Sarajevu obavijestili su je da se njezin suprug smjestio i da je dobro. S velikim nestrpljenjem čeka sutrašnji dan kada će se s njim čuti. Naime, kako je počeo vikend, do sutra treba čekati da se riješi proceduralni zahtjev za telefonske razgovore i posjet obitelji. Očekuje kako će se već idući vikend susresti sa suprugom. Inače s njim se telefonski čula jutro prije njegova prebacivanja iz haaškog zatvora u Sarajevo.  Bio je pozitivno uzbuđen pred put s obzirom na to da je godinu dana čekao tu odluku. Nakon pet i pol godina čovjek se sprema na put, ma kamo to bilo, i konačno se nešto počelo događati. Dan uoči puta bio je u strci jer se pakirao i opraštao. Posebno se oprostio od generala Ante Gotovine, Ivice Rajića i još nekoliko Srba koji su bili na njegovu katu. Kurtoazno Paško se oprostio i od 60 zatočenih u Haagu smještenih na tri kata koja su puna. Čekanje od punih pet i pol godina Vesni Ljubičić daje pravo da u sve sumnja.
 Ništa mi ne može uliti povjerenje i nadu da će biti bolje jer za toliko godina ništa se pozitivno nije dogodilo da bih mogla promijeniti mišljenje  objasnila nam je. Sudeći prema iskustvu petorice koja su prije pola godine prešla iz Haaga, a čiji proces još nije počeo, sumnje su Vesne Ljubičić opravdane. No, obitelj Ljubičić ima puno povjerenje u odvjetnicu Praljkovu i stoji iza svake njezine riječi. 


(Večernji list)

Dokazivanje nevinosti 

Odvjetnica Paške Ljubičića potpuno je odbacila mogućnost da će se na spome-nutoj Ljubičićevoj izjavi temeljiti njegova obrana.
– U ovom trenutku ne znam kako ću postaviti obranu jer nisam dobila dokaze kojima raspolaže tužiteljstvo, ali sigurno mogu reći da se P. Ljubičić neće braniti okrivljujući druge, nego dokazujući svoju nevinost za ono što mu se stavlja na teret -istaknula je Branka Praljak, koju čeka obrana prvoga Hrvata optuženoga za ratne zločine pred Sudom BiH.

Bila je to ljudska rekacija mog branjenika 

“Optužnicu su mi pisali Blaškić i njegov odvjetnik Nobilo.” Ta izjava Paška Ljubičića aktualizirala pitanje podjela i nesuglasica među optuženim srednjobosanskim Hrvatima. O tome odvjetnica Branka Praljak kaže: – Bila je to ljudska reakcija mojeg branjenika na čitanje tvrdnji iz optužnice koja ga prikazuju kao monstruma. Paško to jednostavno više nije mogao slušati i rekao je to što je rekao. Sam mi je poslije rekao kako ta izjava nije možda bila fer niti korektna prema meni kao njegovoj odvjetnici. On je izjavio prvo što mu je palo na pamet. Sjetio se drastična smanjenja kazne generalu Blaškiću i pomislio kako je i taj dio optužbi prebačen njemu, što mislim da nije istina.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku