hamburger-icon

Kliker.info

Vanredna sjednica : Savez od Sušića traži odgovore

Vanredna sjednica : Savez od Sušića traži odgovore

17 Septembra
16:45 2014

Safetcrni7Hoće li nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine borbu za Evropsko prvenstvo 2016. godine nastaviti sa Safetom Sušićem ili će se tražiti nova rješenja? Odgovor na ovo pitanje u petak će, na vanrednoj sjednici, ponuditi članovi Izvršnog odbora naše kuće fudbala.

Posrtaj protiv Kipra na startu ciklusa za Euro 2016. nije sam po sebi razlog za raspravu o Sušićevoj budućnosti na klupi našeg nacionalnog tima, ali jeste čitav niz drugih pitanja koja već dugo tinjaju oko reprezentacije. Reakcije Saveza do sada nije bilo, a njihovo tinjanje velikom brzinom prerasta u požar koji se mora što prije ugasiti. Jer, očito je da stvari unutar tima izmiču kontroli, a odnosi na relaciji selektor – igrači su sve lošiji, što umnogome utiče na stanje na terenu. Utakmica protiv Kipra očit je dokaz.

Svjesni da je vrijeme za reakciju, kako plasman na Euro ne bi došao u pitanje, članovi Odbora će, kako saznajemo, od Sušića zatražiti odgovore na veliki broj pitanja.

Zašto je u svlačionici našeg tima loša atmosfera? Zašto su fudbaleri nezadovoljni? Šta je Pape mislio pod tim da bi se, da ima alternative, riješio pet-šet fudbalera iz našeg tima, što je, između ostalog, izjavio i “Dnevnom avazu”? Da li su tačne tvrdnje da je nekoliko nezavoljnih fudbalera pred susret s Kiprom željelo napustiti tim zbog Papetovih nerezonskih postupaka? Da li će Senad Lulić biti kažnjen za kritike na račun Sušića, a da li će i sam Pape snositi odgovornost za kritike na račun igrača…?

Kako tvrdi naš izvor, najvažnije pitanje na kraju je – da li će Pape od članova Odbora dobiti podršku da nastavi raditi ili će mu povjerenje biti uskraćeno još i prije oktobarskih utakmica s Velsom i Belgijom.  (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku