hamburger-icon

Kliker.info

Valentin Inzko : OSA u petak upozorila na mogući napad

Valentin Inzko : OSA u petak upozorila na mogući napad

28 Aprila
07:12 2015

StakeoutVisoki predstavnik u BiH Valentin Inzko gostujući na N1 osudio je napad na policijsku stanicu u Zvorniku u kome je poginuo jedan policajac, dok su dva ranjena. Inzko je izjavio da je informaciju o napadu dobio dok je bio na manifestaciji turske kulture.

“Informaciju da se desio strašni zločin dobio sam dok sam gledao filma sa turskim ambasadorom”, rekao je Visoki predstavnik objasnivši da je svaki nevini izgubljeni život strašna stvar.

Dodao je da ne treba žuriti sa ocjenama da li se radi o terorističkom činu dok to ne utvrdi državno tužilaštvo.Inzko je rekao da je napad na policijsku stanicu za njega vrlo šokantna stvar.staknuo da nakon napada u Bugojnu i na američku ambasadu u Sarajevu, napad u Zvorniku je posljednja opomena.

“Moja dva djeda su bili policajci i nikada se nije desilo da su bili ranjeni. Ovo je za mene zaista strašna stvar”, rekao je i dodao da je ovaj incident “crveni karton za policijske agencije u BiH zbog njihove nesaradnje”.

“Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) je upozorila policijske agencije prošli petak da će se desiti napad na jednu policijsku stanicu”, istakao je Inzko.

Visoki predstavnik smatra da građani imaju razloga za zabrinutost.

“Građani nakon ovog napada sa razlogom trebaju biti zabrinuti ali vjerujem da neće doći do  destabilizaciju situacije u BiH”, zaključio je.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku