hamburger-icon

Kliker.info

Užas u Sarajevu : Ubili konobara jer ih nije poslužio pićem

Užas u Sarajevu : Ubili konobara jer ih nije poslužio pićem

13 Augusta
12:09 2009

Amar Mistrić (23) iz Sarajeva podlegao je  rano ujutro povredama zadobijenim u pucnjavi u kafiću "Ochorios" u sarajevskom naselju Čengić Vila. Zbog sumnje da su Mistriću ispalili smrtonosni hitac iz pištolja u glavu sarajevska policija traga za Edinom Vukom (22) i Anelom Herakom (22) iz Sarajeva.Ubijeni Amar Mistrić bio je s Emirom Hujićem i Alenom Pašićem suvlasnik kafića u kojem je i došlo do pucnjave oko jedan sat ujutro. Hujić nam je  u telefonskom razgovoru rekao da je bio svjedok zločina i kazao da je u njegovog prijatelja Mistrića, samo zato što je htio zatvoriti svoj kafić, smrtonosni hitac ispalio Edin Vuk.Hujić tvrdi da su Vuk i Herak i još jedna njemu nepoznata osoba došli u kafić "Ochorios" i popili piće."Rekli smo da radimo do 23 sata, ali smo zbog njih ostali do ponoći. Amar je oko ponoći stišao muziku zbog stanara zgrade i onda su Vuk i Herak naručili ponovo piće. Rekli smo im da moramo zatvoriti. Herak je tražio opet piće i muziku i prišao Amaru pitajući ga zna li ko je on i prijetio je da će pucati. Udario je Amara pesnicom i pištoljem po glavi. Amar mu je uspio oteti pištolj. I Herak i Vuk su tražili da im vrati pištolj i da mu neće ništa. Amar im je vratio pištolj i onda mu je Edin Vuk pucao u glavu", ispričao je Amarov prijatelj Emir Hujić.Kaže da su Hitna pomoć i policija došli za tri minute, odveli Amara Mistrića u bolnicu, ali mu nije bilo spasa.

Sarajevska policija juče je uhapsila Almira Bravu (22) i Midhata Čajića (21), koji su Vuka i Heraka nakon pucnjave odvezli vozilom s mjesta pucnjave. Obojica su predata Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, gdje ih je u vrijeme zaključivanja ovog broja "Nezavisnih" saslušavao tužilac Edin Muratbegović.Iz MUP-a Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužilaštava nam je potvrđeno da Vuka i Heraka sumnjiče za ubistvo, a ko je od njih pucao biće poznato nakon vještačenja pištolja i drugih istražnih radnji.Policija je u neposrednoj blizini kafića "Ochorios" na Čengić Vili pronašla odbačen pištolj iz kojeg je ubijen Mistrić. Iz Tužilaštva je potvrđeno da je motiv ovog ubistva svađa zbog pića i muzike.Biljana Jandrić, portparol sarajevskog Kliničkog centra, rekla je da je Amar Mistrić u bolnicu dovezen bez svijesti i u dubokoj komi, sa prostrijelnom ranom s lijeve strane glave."Ljekari su ga pokušali reanimirati, ali bez uspjeha", kazala je Jandrićeva.Kafić "Ochorios" na Čengić Vili, u kojem se desilo ubistvo, otvoren je prije tri dana, a u njemu su se juče mogle vidjeti lokve krvi nesretnog mladića.

Zločin iz obijesti          Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen osudio je juče svirepo ubistvo Amara Mistrića, izrazivši sućut familiji ubijenog mladića. Povodom ovog sastanka sazvao je hitan sastanak u Gradskoj upravi.On vjeruje da je ovo još jedno ubistvo počinjeno iz obijesti, kojim je napadnut osjećaj sigurnosti građana Sarajeva."Familija Mistrić izgubila je sina, a građani Sarajeva ostali su siromašniji za još jednog vrijednog mladog čovjeka. Krivična odgovornost za njegovu smrt leži na ubicama, dok je moralna zajednička i dijelimo je svi i njegova smrt je zajednički poraz", naglasio je Behmen.Pozvao je nadležne vlasti da pooštre kazne za nelegalno držanje oružja, kakvo je, vjerovatno, korišteno i pri ubistvu Amara Mistrića.   (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku