hamburger-icon

Kliker.info

Ukrajinska kriza i agenti FBI-a i CIA-e : Sada svi čekaju kakav će potez povući Vladimir Putin

Ukrajinska kriza i agenti FBI-a i CIA-e : Sada svi čekaju kakav će potez povući Vladimir Putin

05 Maja
07:27 2014

Vladimirpp987Vojno osvajanje proruskog separatističkog uporišta Kramatorska, udaljenog samo dvadesetak kilometara od središta pobune Slavjanska, prva je velika pobjeda snaga odanih vlastima u Kijevu. Istodobno no spaljivanje Doma sindikata punog proruskih prosvjednika od kojih je 40 izgubilo život, pokazalo je da Kijev nema kontrolu nad svim snagama na terenu, pogotovu ne nad najradikalnijim pristašama Desnog sektora. Pobuna snaga sklonih Moskvi sada je dobila novu dimenziju, pa se osim već iskušanih metoda krenulo i s općom mobilizacijom u Lugansku i najavama pohoda na Kijev.

Diplomacija radi

Ipak, najviše se sada očekuje potez Kremlja. I jedna i druga strana zapravo čekaju sljedeći korak Vladimira Putina. Iako diplomatske linije na relaciji Kerry – Lavrov rade neprestano, ruski će predsjednik nakon eskalacije sukoba morati donijeti konačnu odluku hoće li stati na loptu ili će pak i službeno poslati vojsku preko granice i krenuti u obračun s ukrajinskim snagama na istoku zemlje. Putinova šutnja pokazuje da je ruski predsjednik uzeo vremena da dobro sagleda sve posljedice moguće intervencije te da još jednom provjeri kako diše suprotna strana, prije svega njezini ključni igrači SAD i Njemačka. Nakon toga donijet će konačnu odluku.

FBI  i CIA već su na terenu?

Situacija na terenu pokazuje da će se glavna bitka voditi najvjerojatnije za Slavjansk, koji je središte pobune i koji neće tako lako pasti u ruke ukrajinske vojske. Upravo tu bi Putin mogao isprobati intervenciju ruske vojske, tim više što njemački mediji izvještavaju  da na tom području napadima zapravo upravljaju agenti FBI-a i CIA-e. (Kliker.info.VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku