hamburger-icon

Kliker.info

Ukrajina: Snima se francuski film s Kusturicom u glavnoj ulozi

Ukrajina: Snima se francuski film s Kusturicom u glavnoj ulozi

09 Jula
21:09 2008

U centru Harkova u Ukrajini u tijeku je snimanje francuskog filma u kome glavnu ulogu, pukovnika KGB-a, igra redatelj Emir Kusturica, prenosi Tanjug. "To je film o sovjetskom potpukovniku Vladimiru Vetrovu, koji je surađivao s francuskim specijalnim službama nekoliko godina. Kusturičino lice i figura veoma odgovaraju ulozi", rekao je jedan od sudionika snimanja, navodi dnevnik Komsomolskaja pravda.

Prve scene snimaju se naspram zdanja Harkovskoga nacionalnog univerziteta, a prema ideji to bi trebalo da bude Moskva 1970-tih i 1980-tih.

Sve je stilizirano u tome duhu. Tu su drvene klupe, a na jednoj od njih sjedi Kusturica, pije votku i mezi kisele krastavčiće. Kako je kiša nakratko prekinula snimanje, Kusturica je odgovorio na neka novinarska pitanja, navodi list.

Na pitanje čime ga je privukla uloga kagebeovca, Kusturica je rekao da mu se jednostavno dopala, jer je heroj jaka osoba sa složenim, proturječnim crtama karaktera.

"Zanimljivo mi je da istražim motive njegovih postupaka. S jedne strane je izdao, a s druge, razočaran sistemom, od ‘svog posla’ nije imao koristi", naveo je list Kusturičine riječi, podsjećajući da Vetrov od Francuza nije uzimao novac.

Kusturica ističe da se skoncentrirao na ulogu i njegov glavni zadatak je da igra, a na režiju se ne osvrće, kako bi se očekivalo. Ako i pruži neku sugestiju, to je veoma promišljeno.

"Treba se uživjeti u lik veoma proračunatoga i bistrog čovjeka, za šta treba mnogo snage. Ne igram često glavne uloge", rekao je Kusturica.

Ulogu supruge Vetrova igra poznata litvanska glumica Ingeborga Dapkunajte, koja još nije počela snimanje.

Kako navodi ruski dnevnik, kao čuveno ime Kusturica izaziva znatiželju statista. Jednu od sudionica masovnih scena, koje broje više od pedesetak ljudi, isključili su sa snimanja jer je pokušala da se fotografira s Kusturicom.

(Fena)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku