hamburger-icon

Kliker.info

Udruženje tužilaca BiH brani Čamparu : Dnevni avaz vrši nedopustiv pritisak na nosioca pravosudne funkcije!

Udruženje tužilaca BiH brani Čamparu : Dnevni avaz vrši nedopustiv pritisak na nosioca pravosudne funkcije!

23 Oktobra
15:48 2014

DubravkoC1Udruženje tužilaca  BiH regiralo je danas javnim saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje medijsku kampanju Dnevnog avaza usmjerenu protiv Dubravka Čampare, tužioca  u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

U saopštenju  se navodi da Dnevni avaz “već duže od dva mjeseca koristi svaku priliku da vrši neprimjeren pritisak i medijske napade na navedenog tužioca , te članove njegove porodice , što je neprimjereno demokratskom društvu, kao i profesionalnim novinarskim i medijskim standardima”.Dalje se navodi kako Dnevni avaz u tim napadima “ne bira sredstva da ocrni rad navedenog tužioca i njegovo ime dovede u negativan kontekst, bez obzira na neutemeljenost i neistinitost navoda koji se iznose”.

Udruženje tužilaca ističe da je “tužitelj Čampara, zbog navedenih napada, najavio da će pravdu tražiti i u nadležnom sudu”.

“Udruženje tužilaca  BiH osuđuje bilo kakve neutemeljene medijske napade na nosioce  pravosudnih i tužiteljskih funkcija, te ističemo da nikakvi napadi neće zaustaviti rad tužilaca  na predmetima u kojima vode istrage, te da ti napadi neće naštetiti radu na predmetima, s obzirom na visok novo  profesionalizma i posvećenosti radu tužioca Dubravka Čampare, koji je već prepoznat u pravosudnoj zajednici, javnosti, medijima i među gradanima Bosne i Hercegovine”. (Kliker.info-SB )

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku