hamburger-icon

Kliker.info

Udruženje “Sunce”: Zaposlene dvije osobe s aposebnim potrebama

Udruženje “Sunce”: Zaposlene dvije osobe s aposebnim potrebama

29 Augusta
19:51 2007

Udruženje građana za pomoč djecu i omladini sa posebnim potrebama «Sunce» jučer je krenula sa projektom zapošljavanja djece koji imaju posebne potrebe. Tako je u sklopu ovog centra otvorena radionica odnosno vešeraj u kojem će biti zaposlene dvije osobe sa posebnim potrebama

– Dvije djevojke koje će raditi u vešeraju će se prvo educirati šest mjeseci kako bi kasnije mogli samostalno raditi. Nama je bitno da će se ova djeca na ovakav način afirmirati i socijalizirati u društvo, kazala je Erna Kotlo predsjednica udruženja «Sunce» te dodala kako će radnice dobijati nadoknadu za svoj rad.

Ona je također kazala kako se djeca sa posebnim potrebama zahvaljujućim ovakvim i sličnim projektima osječaju više vrijednim i prihvačenim. 

-Cijeli projekt je financirala holandska organizacija za pomoč Jugoistočnoj Evropi CNSCE uz podršku Grada Mostara. Ovaj projekt je mali korak ali nadam se d aće i ostala udruženja slijediti ovaj primjer i pomoči da se djeca sa posebnim potrebama aktivno uključe u društvo, kazala je Kotlo

Vešeraj će svakodnevnop biti otvoren i građani će imati priliku pomoći ovoj djeci i koristiti usluge vešeraja centra udruženja «Sunce»

Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku