hamburger-icon

Kliker.info

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuo motociklista Feđa Čolaković

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuo motociklista Feđa Čolaković

12 Septembra
18:14 2006

Prema riječima portparola MUP-a HNK Srećka Bošnjaka do nezgode je došlo kada su se sudarili motocikl «yamaha» ( 360-M-972) kojim je upravljao nastradali  Čolaković, «golf» (230-J-493) za čijim je upravljačem bio 22-godišnji Aldin Mujala iz Mostara i «opel kadet» (903-K-046)  Samira Spahića (23) iz Mostara. Na lice mjesta izašli su službenici saobraćajne policije Policijske uprave Mostar, koji su pod nadzorom kantonalnog tužitelja Zdenka Kovača obavili uviđaj.
Kako za naš list kaže tužilac Kovač, prema nalazima uviđaja, Čolaković se motociklom «yamaha» kretao iz pravca Mostara prema Jabalnici. U isto vrijeme iz suprotnog pravca dolazio o je «golf» Aldina Mujale, koji je u odsutnom momentu skrenuo sa magistralnog puta M-17 na sporedni put koji vodi prema naselju. 
– Kako se motocikl kretao velikom brzinom nije uspio izbjeći «golf», pa se silovito zabio u njegovu desnu stranu. Uslijed udara motocikl se odbio od «golfa» i zabio u lijevu točak «opel kadeta» Samira Spahića. Udar bio toliko jak da se motocikl prepolovio. Prednji točak s viljuškom ostao je na cesti, motocikl odletio u polje pored puta, a tijelo nesretnog Feđe Čolakovića na sasvim drugi kraj ceste – kaže tužitelj Kovač. Prizor na licu mjesta bio je stravičan. Potpuno izmasakrirano tijelo nastradalog prebačeno je u mrtvačnicu Sutina. Dijelovi automobila i motocikla policija je pronalazila u krugu od više stotina metara. Krv je bila svuda.  Mada ne želi predjuricirati nalaze vozača, Kovač kaže da se motocikl vozio izuzetno velikom brzinom što potvrđuju i stravične posljedice. Okolnosti pod kojima se tragedija dogodila, eventualno kršenje saobraćajnih propisa i odgovornost svih vozača pokazat će istraga koja je u toku, pa Kovač o tome nije htio špekulisati.
Tužilac Kovač rekao nam je da je naredio vještačenja tehničke ispravnosti svih vozila, kao i analiza krvi s ciljem utvrđivanja eventualne alkoholiziranosti nekog od vozača. Kovač kaže da prelilminarni pokazatelji ukazuju da niko od vozača nije bio pijan. Po nalogu tužitelja vještak sudsko-medicinske struke Hamza Žujo jučer je obavio obdukciju tijela nastradalog.  Na licu mjesta bili su poznanici unesrećenog mladića. Bili su šokirani i nisu mogli govoriti o ovom slučaju. Ponavljali su da se radi o velikoj tragediji. Jedan od njih kazao nam je da je Čolaković motocikl na kojem je stradao kupio tek prije sedam dana. Saobraćaj na magistralnom putu M -17 bio potpuno obustavljen u vremenu od 21,10 do 23,15 sati, te preusmjeravan lokalnom cestom Uborak-Vrapčići.

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku