hamburger-icon

Kliker.info

U Čitluku mirno, požari u ostalim dijelovima Hercegovine

U Čitluku mirno, požari u ostalim dijelovima Hercegovine

29 Augusta
00:07 2007

Veliki požar koji je jučer zahvatio šire područje opčine Čitluk ugašen je danas u jutarnjim satima zahvaljujući požrtvovanosti vatrogasaca ali i mještana naselja koja su bila ugrožena vatrom. Prema informacijama koje smo dobili iz Vatrogasne jedinice Čitluk gasilo se cijelu noć a požar je konačno i lokalizovan.

-Prijetila je katastrofa ali smo uspjeli vatru staviti pod kontrolu. Lokacije Gradinići i Blatnica gdje je bilo najkritičnije su sada sigurne. Vatra nije došla do kuća i to je ono najvažnije, kazao je Ivan Ostojić iz Vatrogasnog društva Čitluk te dodao kako vatra nije zahvatila ni vinograde i poljoprivredno zemljište iako im se opasno približila.


Za razliku od Čitluka gdje su jučer vatrogasci imali manje posla i uglavnom dežurali na putu Čitluk-Mostar, novi požari su izbijali u ostalim dijelovima Hercegovine.

Požari su izbili u Stocu na brdu Jašoč, zatim u općini Neum na pravcu Neum-Popovo Polje, a gorilo je i na potezu Glumina-Međugorje kod Stoca-Previš.

Ovi požari međutim nisu bili velikog intenziteta tako da su vatrogasci bez većih poteškoća uspjeli izaći na kraj sa vatrom.


-Požari nisu bili jaki ali smo unatoč tome imali pune ruke posla. Gorilo je na više lokacija tako da smo morali biti vrlo ažurni, kažu iz centra za osmatranje.

U Mostaru jučer nije bilo većih požara. Osim manjih intervencija u gradu na Neretvi je bilo relativno mirno.

Samir.Đuderija (kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku