hamburger-icon

Kliker.info

U četvrtak nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostar

U četvrtak nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostar

03 Oktobra
20:50 2006

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić,  predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić i  predsjednici klubova političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Mostara, predsjednik tog vijeća Murat Ćorić i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić sastali su se danas sa specijalnim izaslanikom OHR-a za Mostar Norbertom Wientersteinom i tom su prilikom uspjeli dogovoriti nastavak sjednice koja je do sada prekidana četiri puta.
Nakon sastanka predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Murat Ćorić kazao je kako su danas usuglasili da će se nastavak sjednice Gradskog vijeća održati u četvrtak, 5. oktobra kako bi priveli kraju raspravu koju su započeli. Nikakvih konkretnih dogovora nije bilo.
"Ovo je tek prvi sastanak, a na osnovi Wientersteinovih riječi mislim da će biti pomaka tijekom njegovog rada s Gradskim vijećem", kazao je Ćorić.
Naime, mostarski vijećnici prekidali su četiri puta sjednicu Gradskog vijeća jer se nisu mogli dogovoriti oko usklađivanja statuta institucija koje se financiraju iz Gradskog proračuna s gradskim Statutom. Najveći kamen spoticanja predstavlja je Hercegovačka televizija Mostar.
Ovih dana mostarski gradonačelnik je potpisao dokument kojima se prekida financiranje svih institucija koje nisu uskladile statute s Statutom Grada Mostara.
Nakon sastanka Mirsad Huseinagić iz Stranke za BiH kazao je "kako mu se čini da je sve to odugovlačenje".
"Prijedlog je da se financiranje javnih institucija iz gradskog proračuna koje su imale obvezu uskladiti svoje akte produži do 1. oktobra, poslije toga eto Nove godine i imat ćemo istu situaciju", kazao je Huseinagić.

(Fena)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku