hamburger-icon

Kliker.info

Tuzla : Specijalci napali kolegu policajca

Tuzla : Specijalci napali kolegu policajca

23 Augusta
04:10 2008

Tokom koncerta Dine Merlina na stadionu Tušanj u Tuzli došlo je do incidenta koji javno nije objavljen na službenom portalu MUP-a Tuzlanskog kantona, niti je događaj evidentiran u biltenu dnevnih događaja. Radi se o intervenciji pripadnika specijalne policije koji su, uz upotrebu sile, a svjedoci tvrde i uz razmjenu udaraca, izveli s koncerta – policajca u civilu! O tome događaju u tuzlanskom MUP-u najradije ne bi pričali, ali nakon što su novinari došli do informacije, nastoje je minimizirati. Navodno, neimenovani inspektor na koncertu nije bio na dužnosti i došao je s prijateljima, ali je ponio službeni pištolj.
Naguravanja i udarci
Budući da se radi o nedavno primljenom djelatniku MUP-a, mnogi ga kolege nisu poznavali, a kada su vidjeli da nekima plaća piće dok za pojasom ima pištolj, krenuli su u akciju. Po navodima svjedoka, inspektor je bio pod utjecajem alkohola, te je vadio i poznanicima pokazivao službeni pištolj, što je specijalcima bio signal da se radi o “društveno opasnoj osobi”, pa su ga izveli sa stadiona. Međutim, to nije bilo lako, jer se policajac opirao, pa i pružao otpor. Djelatnik Službe za odnose s javnošću MUP-a TK Izudin Šarić potvrdio je da se radi o nedavno primljenom kriminalistu, koga su specijalci izveli sa stadiona, ali ne navodi da je između specijalaca i inspektora došlo do naguravanja i razmjene udaraca.
Prikrivanje događaja
Tek kada je vidio da je situacija postala ozbiljna, napadnuti inspektor u civilki izvan stadiona je pokazao policijsku značku i tada se sve razjasnilo. U MUP-u ne govore hoće li protiv sudionika toga incidenta biti poduzete disciplinske mjere, te hoće li mladi inspektor biti predmetom unutarnje istrage zbog nošenja službenog pištolja na javnom mjestu i to u vrijeme kada nije bio na dužnosti, i pokazivanja oružja drugim osobama. Ono što je posebno zaintrigiralo je da ta informacija nije registrirana u biltenu dnevnih događaja, te se time nije ni mogla pojaviti na portalu MUP-a. Očito je iz toga slučaju da u MUP-u TŽ, kada im treba, mogu reducirati, pa i prikrivati informacije o svojim incidentima u kojima se u glavnim ulogama nađu kolege – policajci!  (Kliker.info-VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku