hamburger-icon

Kliker.info

Trump zaprijetio Sjevernoj Koreji : Nove sankcije UN-a su samo “mali korak”, koji nije “ništa u poređenju s onim što će naposljetku morati desiti”

Trump zaprijetio Sjevernoj Koreji : Nove sankcije UN-a su samo “mali korak”, koji nije “ništa u poređenju s onim što će naposljetku morati desiti”

12 Septembra
22:34 2017

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da su nove sankcije koje je protiv Sjeverne Koreje odobrilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda samo “mali korak”, koji nije “ništa u poređenju s onim što će naposljetku morati desiti”.

“Mi smatramo da je to samo još jedan veoma mali korak, ništa naročito”, kazao je on novinarima komentirajući sankcije koje su usvojene u ponedjeljak, prenosi Reuters.

“Ne znam da li to ima nekog utjecaja, ali sigurno je lijepo kada je glasalo 15 članica [Vijeća sigurnosti UN-a] za to. Te sankcije, međutim, nisu ništa u poređenju s onim što će na kraju krajeva morati desiti”, rekao je Trump.

Šesti nuklearni test

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je u ponedjeljak usvojilo nove sankcije Sjevernoj Koreji, nakon šestog i najjačeg nuklearnog testa, koji je ta zemlja izvela 3. septembra, te joj nametnulo zabranu izvoza tekstila i ograničenje uvoza sirove nafte.

Riječ je o devetoj rezoluciji o sankcijama Sjevernoj Koreji, koja je izglasana jednoglasno u 15-očlanom Vijeću sigurnosti od 2006. godine, vezano za njen balistički i nuklearni program.

Sjedinjene Američke Države ublažile su prvobitni tekst rezolucije, kako bi za nju pridobile podršku Kine i Rusije, saveznika Pjongjanga.

(Kliker.info_Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku