hamburger-icon

Kliker.info

Trinaest reprezentativaca uz koje je i kapiten Barbarez traže da odu Jelić Dominković,Čolakovi i Pašalić

Trinaest reprezentativaca uz koje je i kapiten Barbarez traže da odu Jelić Dominković,Čolakovi i Pašalić

31 Oktobra
17:43 2006

"S obzirom na sve događaje koji se u posljednjih nekoliko sedmica dešavaju oko nogometne reprezentacije BiH, mi, fudbaleri koji se na terenu borimo za državni grb, osjećamo potrebu da se oglasimo i javnosti prenesemo naše stavoveDuboko smo pogođeni posljednjim rezultatima koji su razočarali cijelu našu naciju i oduzeli nam sve želje o ispunjenju višegodišnjeg sna. Ne bježeći od svog dijela odgovornosti, spremni smo suočiti se s propustima koje smo načinili na terenu, ali smo naivno očekivali da i vrh Nogometnog saveza BiH učini to isto.Međutim, umjesto da njegovi čelnici ispolje makar malo morala i pokušaju pronaći prave uzroke loših rezultata i prava rješenja, stiče se dojam da se i pored sramotne situacije našeg reprezentativnog fudbala, u budućnosti osim selektora Sliškovića ne misli ništa mijenjati i da niko nema namjeru ponuditi svoju udobnu fotelju nekom drugom ko bi s ovim timom mogao postići više od njih. Zgražavamo se komentarima članova Predsjedništva NSBiH upućenim na naš račun, a u kojima se niti jedan od njih nije usudio progovoriti o ostavci, kao što se u slučaju neuspjeha to radi u civilizovanim zemljama, već su s osmjesima pričali o svojim zaslugama u razvoju tima. Ta ista gospoda ne želi pogledati istini u oči i priznati sebi šta su to oni učinili za ekipu, osim što su srozali ugled selekcije i svojim prljavim radnjama konstantno narušavali odnose među nama i atmosferu unutar tima.   Dosta nam je takvih ljudi. Dosta nam je optužbi za kriminal i pronevjere novca. Dosta nam je neznanih igrača kojima se preko reprezentacije pokušavaju pronaći angažmani. Dosta nam je toga da iz reprezentacije prije vremena odlaze naši najbolji igrači. Dosta nam je toga da članovi Predsjedništva Milan Jelić, Iljo Dominković i Sulejman Čolaković, kao i direktor reprezentacije Ahmet Pašalić kroje sudbinu našeg fudbala i reprezentacije. Ogorčeni ovakvim stanjem, a ohrabreni gestovima Sergeja Barbareza i Elvira Bolića, želimo našoj javnosti reći da za dobrobit fudbala u BiH, NEĆEMO više prihvatati pozive za reprezentaciju dok su ovi ljudi na svojim funkcijama, u nadi da će naš gest predstavljati prvi korak ozdravljenja razgranatog bolesnog tkiva u našem fudbalu i novi, zdrav početak selekcije za koju kucaju naša srca!
HAJMO BOSNO I HERCEGOVINO!"       "Vrata Saveza našim legendama davno su zatvorili i predstavili ih državnim neprijateljama, bez obzira na to što oni svojim uspjesima pronose ime Bosne i Hercegovine po cijelom svijetu, za razliku od nedodirljivih i u evropskim krugovima neznanih čelnika Saveza za koje fudbal predstavlja samo unosan posao i način da se u našoj osiromašenoj zemlji zaradi dodatni prljavi novac", stoji u pismu.     Iza pisma koje smo dobili stoje sljedeći fudbaleri reprezentacije BiH: Zlatan Bajramović, Saša Papac, Emir Spahić, Ninoslav Milenković, Kenan Hasagić, Almir Tolja, Džemal Berberović, Vladan Grujić, Zvjezdan Misimović, Mirko Hrgović, Mladen Bartolović, Ivica Grlić i Mirsad Bešlija.

Sergeja Barbareza, igrača čiji je odlazak iz reprezentacije BiH burno odjeknuo u našoj javnosti i otvorio sve skrivene rane selekcije, pismo koje su uputili njegovi dojučerašnji saigrači iz reprezentacije nije iznenadilo. – Njihov postupak me ne čudi jer smo uvijek bili istog mišljenja. Očito je da ih je moj odlazak učinio još jedinstvenijim u cilju da svim silama pokušaju promijeniti situaciju u našem fudbalu.
Bio sam u kontaktu s njima i stekao dojam da je ovo jednostavno akcija koju su oni željeli započeti. Vidjeli su da se kod nas dešavaju turbulencije koje, kako to obično bude kod nas, vode neželjenom kraju – odnosno ničemu i nikakvim promjenama – rekao nam je sinoć Barbarez. Bivši kapiten selekcije BiH kaže kako je ovo veoma hrabar potez koji će, po njegovom mišljenju, u javnosti odjeknuti pozitivno.
– Na igrače se pravi pritisak i oni su svjesni da se od njih očekuje da nešto učine. Ovo je velik i hrabar potez, jer fudbaleri tim činom stavljaju na kocku svoju reprezentativnu karijeru. Međutim, to samo opisuje njihovu želju za boljitkom. Stoga, siguran sam da će javnost stati uz igrače – istakao je Sergej.   Upitan da li misli da će ova akcija polučiti neki rezultat, Barbarez je odgovorio. – Svaka akcija ima svoju nadu, pa tako i ova. Ne znam da li će se desiti nešto krupno, ali je pohvalno što se dešava nešto pozitivno. Ja sam uz njih, bio sam, i to ću ostati.

(Dnevni avaz)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku