hamburger-icon

Kliker.info

Traže ostavku premijera Lipovače : Sukob policije i demonstranata u Bihaću, više osoba povrijeđeno

Traže ostavku premijera Lipovače : Sukob policije i demonstranata u Bihaću, više osoba povrijeđeno

08 Februara
15:37 2014

bihacprotest3Više od hiljadu građana okupilo se na centralnom gradskom trgu u Bihaću, gdje su nastavili jučer započete proteste zahtijevajući ostavku Vlade Unsko-sanskog kantona.
Okupljeni demonstranti kasnije su otišli do kuće kantonalnog premijera Hamdije Lipovače u bihaćkoj Midžić mahali, gdje je došlo i do sukoba sa policijom.Lipovača je ranije u izjavi za Anadoliju odbacio je informacije da je pobjegao iz Bihaća i sa suprugom i troje djece se, kako su prenijeli neki bosanskohercegovački mediji, sklonio u Hrvatsku.
“Ja sam u Bihaću! Podržavam iskazivanje nezadovoljstva građana kojima je to cilj. Osuđujem i suprotstavit ćemo se najgrublje onima koji dolaze pijani, drogirani, opskrbljeni rekvizitima za pljačku, palež i uništavanje. Posebno onim poslanim iz drugih sredina da pale i ruše Bihać”, kazao je Lipovača za AA.Kazao je da Vlada USK radi u punom kapacitetu.
“Građani zovu i ogorčeni su rušenjem i paljenjem”, kazao je Lipovača.
Lipovača je sinoć rekao za AA da neće podnijeti ostavku.
“Bio bih neozbiljan prema građanima kada bi to učinio, jer ne znam kome bi predao vlast, a bezvlašće ne želim da dopustim. Vlada radi u punom kapacitetu. Mi vlast možemo prepustiti samo ozbiljnim ljudima. Ne bi bili ozbiljni prema ljudima koji su nas podržali ako bi sada dali ostavku”, rekao je Lipovača. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku