hamburger-icon

Kliker.info

Tone li zgrada institucija BiH?!

Tone li zgrada institucija BiH?!

23 Juna
14:01 2008

Nekadašnja zgrada Izvršnog vijeća RBiH, a današnja Grčko-bh. prijateljstva u Sarajevu, tone, a posljedica toga su pukotine u betonskim pločama koje su vidljive na nižim spratovima, dok se manje pukotine mogu naći i u ostatku zgrade, tvrde brojni uposlenici iz Zgrade institucija BiH.

Mnogi i ne skrivaju bojazan od najave da bi već ove sedmice trebalo početi useljavanje u tu zgradu. Naši sagovornici tvrde da je zgrada preopterećena s obzirom na to da nije projektirana da može nositi tešku fasadu kakvu danas ima. Uprkos tvrdnjama da se već pišu izvještaji o pukotinama u netom renoviranoj zgradi, Samir Agić, pomoćnik državnog ministra sigurnosti za civilnu zaštitu, kazao nam je da ne zna za te izvještaje niti da se trebaju raditi. No, priča o problemima u novoj zgradi nije mu nepoznanica.

– Dobio sam prostorije u suterenu koje treba spremiti. Iskreno govoreći, vidio sam jednu ploču da je pukla. No, ne vjerujem da bi inžinjeri i kuće koje su izvodile radove sebi dozvolili da bude ugrožena sigurnost zgrade i uposlenika – kaže Agić.

S druge strane, Ismet Suljendić, savjetnik nacionalnog koordinatora HIPERB-a BiH, koji je sve vrijeme bio uključen u renoviranje zgrade, navode o pukotinama nazvao je izmišljotinama, dodajući da uposleni iz institucija…

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku