hamburger-icon

Kliker.info

Tihićeva poruka Dodiku: Ako ne želite BiH, idite iz nje, ali nećete ponijeti nijedan pedalj zemlje

Tihićeva poruka Dodiku: Ako ne želite BiH, idite iz nje, ali nećete ponijeti nijedan pedalj zemlje

19 Septembra
01:06 2006

Brojnim simpatizerima i članovima stranke obratio se i predsjednik SDA Sulejman Tihić. On je kazao da je BiH kao država neupitna  i da izvan i unutar BiH ne postoje političke snage koje  mogu dovesti u pitanje njen suverenitet i integritet. 


Kao jedan od razloga naveo je da je BiH kao država znatno jača i da ima novih 35 institucija. On je kazao da SDA ne tvrdi kao mnoge druge stranke da će ukinuti Republiku Srpsku već svaki dan radi na tome da je ukine. Republika Srpska se, kazao je Tihić, ukida na taj način što se slabe entiteti i jača država.
– Mi smo na putu Alije Izetbegovića. Jedina realna politika je politika korak po korak, kako je  to radio Izetbegović. Ne smijemo činit ništa što bi dovelo do podjela. Realna politika je rad svaki dan, a ne svake četiri godine, pred izbore – istakao je Tihić.


On je pozvao predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika da «da se okane priče o referendumu u RS i odcjepljenju od BiH».
– Ako ne želite živjeti u ovoj zemlji  možete da idite iz BiH, ali ne možete ponijeti ni pedalj ove zemlje – rekao je Tihić, dodajući da se SDA zalaže za mirnu Bosnu, ali jedinstvenu u kojoj će svi narodi u svim njenim dijelovima biti ravnopravni.

Govoreći o pričama da SDA priprema koaliciju sa SDP BiH, Tihić je rekao kako stranka na čijem je čelu «nema ni javnih ni tajnih dogovora».  Evo, ja kažem. Nećemo ići u koaliciju sa SDP-om, nećemo ići u koaliciju sa  Strankom za  BiH. Ići ćemo sami jer očekujemo uvjerljivu izbornu pobjedu. Normalno ići ćemo u koaliciju sa političkim sa srpskim i hrvatskim strankama, ali nećemo ići sa stankom za fotelje – rekao je Tihić.
Pozivajući glasače da glasaju za SDA Tihić re istakao da se do 2010 udaraju temelji nove BiH, te da je Dejtonska BiH prošlost.  Zato smatra važnim da je na čelu države SDA.
– Ako ja držim guvernal, pravca BiH, kuda država, Ddik može biti veći od mene, viši za metar, ali sam ja jači – rekao je Tihić. Dodao je da SDA ima veze sa istokom i zapadom.
U Evropi ima mjesta za Bošnjake kao autohtoni narod sa kulturom tradicijom, i religijom, sa dimijama, šamijama i tespihima – kazao je Tihić.

(Kliker.info)

Nećemo dozvoliti devalviranje odbranbeno-oslobodilačkog

– Želim jasno reći da u Bihaću, Bužuimu, gdje je 505 Bužimska, da su oni časno branili BiH
naš goloruki narod od uništenja, našu državu. Nećemo dozvoliti da se pojedinačni zločini izjednače sa masovnim i sistematskim koje su činili vlasti RS i Jugoslavije. To je jedinstven stav SDA. Armija BiH je branila ovu državu, ovaj narod… Nećemo dozvoliti da se devalviraju tekovine odbranbeno-oslobodilačkog rata – kazao je lider SDA.

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku