hamburger-icon

Kliker.info

“Thompson je fašist”

“Thompson je fašist”

31 Marta
21:06 2007

Židovska zajednica Bosne i Hercegovine usprotivila se održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu najavljenom za 10. svibnja s obrazloženjem da je taj hrvatski pjevač "fašist".

Kako u subotu prenosi sarajevski Dnevni avaz, Židovska zajednica BiH je u povodu najavljenog Thompsonova koncerta uputila pismo tijelima vlasti Sarajevske županije tražeći trenutačni prekid svih priprema za planirani nastup ovog pjevača.
"Sarajevo i BiH gaje stoljetnu međureligijsku toleranciju i zato smo sigurni da ni ovom gradu niti ovoj državi takav koncert ne treba", izjavio je predsjednik sarajevske židovske općine Boris Kožemjakin.

Thompsonov nastup u Sarajevu planira organizirati Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo u BiH (HKDD) na čijem je čelu don Anto Jelić. On je najavio kako bi koncert bio humanitarne naravi, a nakon prvih negativnih reakcija bošnjačkih dragovoljačkih udruga kazao je kako mu nije jasno zbog čega bi Thompsonov nastup u Sarajevu bilo koga iritirao.
"Nikada nisam čuo da Thompson pjeva nacionalističke već domoljubne pjesme s porukom mira", izjavio je don Anto Jelić.

Boris Kožemjakin kazao je pak kako su iz Židovske zajednice BiH pokušali stupiti u kontakt s Jelićem i objasniti mu zbog čega smatraju neprimjerenim Thompsonovo gostovanje u Sarajevu.
"Bezuspješno smo pokušali komunicirati s Jelićem no onda smo zaključili kako je bolje i ne ulaziti u polemiku s čovjekom koji organizira koncert prokazanog fašista", izjavio je Kožemjakin.  Avaz navodi kako će, nastupi li Thompson ipak u Sarajevu, istog dana biti organiziran još jedan "prosvjedni i antifašistički koncert" uz potporu Židovske zajednice BiH, dragovoljačke udruge "Unije veterana" te Saveza antifašističkih boraca.


(kliker.info/hina)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku