hamburger-icon

Kliker.info

Teletović se, ipak, predomislio i vratio

Teletović se, ipak, predomislio i vratio

12 Septembra
04:53 2006

"Usljed velikog pritiska mog novog kluba i promjenjivog zdravstvenog stanja došlo je do znatnijeg pomanjkanja moje koncentracije, što se reflektiralo i na igru i na moj odnos prema timu. Sagledavši u miru situaciju shvatio sam da je dres reprezentacije iznad svega. Nadam se da će mi trener Marković i moji saigrači pružiti šansu da punom snagom dam svoj doprinos timu koji to svakako zaslužuje. U Portugal idemo po pobjedu i bit će mi drago da u tome učestvujem. Zahvaljujem selektoru i direktoru reprezentacije na podršci i razumijevanju u trenucima slabosti. Smatram da se ovakvim pristupom garantira pozitivan trend u pravcu kreiranja snažne državne selekcije koja će biti tim, u pravnom smislu te riječi", saopćio je Teletović.
Selektor Nenad Marković smatra da je Teletović odluku o napuštanju selekcije donio jer je bio pod pritiskom.
"Njegov klub traži da im se priključi što prije i sigurno je da mu nije lako. Zbog toga je u reprezentaciji prisutan samo fizički. U mislima je u Španiji. S druge strane, čast je i obaveza nastupati u dresu sa državnim grbom. Kao igrač sam jedva čekao da se priključim ‘A’ timu, a takođe sam bio pod velikim pritiskom. Zbog toga tražim isti pristup od današnjih reprezentativaca i očekujem da se ponašaju kako dolikuje sportistima koji moraju biti ambasadori svoje zemlje", istakao je Marković, osvrnuvši se i na sutrašnji meč protiv Portugala:
"Nismo u poziciji da kalkulišemo i samo nas pobjeda ostavlja u trci za plasman na EP. Nažalost, zavisićemo od drugih rezultata, ali smo trenutno fokusirani samo na našu utakmicu. Protivnik je s tri trijumfa u prvom krugu pokazao da nije autsajder. Dodatno će ih motivisati i poraz u Skoplju protiv Makedonije, ali smo svjesni naših kvaliteta i uz voljni momenat kao u meču sa Izraelom uvjeren sam da se u Sarajevo možemo vratiti s novim bodovima", naglasio je Marković.

(FENA/Nezavisne novine)

Viroza desetkovala tim

Bh. košarkaši trenutno su desetkovani. Krivac je viroza koja je nekoliko igrača prikovala za postelju. Tako su Damir Mršić, Damir Krupalija i Ermin Jazvin primili infuziju radi bržeg oporavka, a Mujo Tuljković žalio se na ozljedu nakon subotnjeg meča protiv Izraela. Ipak, u taboru reprezentacije očekuju da svi košarkaši krenu na put, te da će prehlada biti sanirana u hodu.

Hadžić:Teletović je veliki sportista

Direktor reprezentacije Haris Hadžić izjavio je da Teletović sportista koji može biti primjer dolazećim generacijama. "Svojevremeno je odbio ponude za promjenu državljanstva i angažman u drugim reprezentacijama. Ne smijemo sebi dozvoliti da nam odlaze vrijedni igrači, ali oni treba da slijede Teletovićev primjer i budu svjesni obaveze i časti koju predstavlja poziv u državni tim", rekao je Hadžić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku