hamburger-icon

Kliker.info

“Telekom Srbije” kupuje “Telekom Srpske” za 646 miliona Eura

“Telekom Srbije” kupuje “Telekom Srpske” za 646 miliona Eura

06 Decembra
05:00 2006

Istakao je da plaćanje neće biti moguće ni na koji način osim u novcu i da neće biti prolongiranja roka plaćanja sredstava koji je preciziran 30 dana po potpisivanju ugovora. Premijer RS je novinarima rekao da ugovor očekuje za dvije do tri sedmice.
Najavio je da će po ugovoru Vlada RS u roku od 60 dana donijeti plan razvoja RS na bazi dobijenih sredstava od prodaje, kako bi se ona utrošlia na najbolji mogući način.
"Ovo smatramo inicijalnim sredstvima. Pokušaćemo da ona budu osnova za prikupljanje još većeg obima sredstva", kazao je Dodik.

 

 

Istakao je da će svi građani RS osjetiti korist od ovog procesa.  "Ovo je veliki dan za nas. Ponuda o kojoj smo sanjali. Nismo očekivali ovaj iznos novca", naglasio je on.
Kazao je da je proces proveden fer i korektno i da nije bilo proceduralnih problema. Proces privatizacije Telekoma Srpske počeo je prije gotovo tri godine.
Narodna skupština RS je saglasnost za prodaju Telekoma Srpske dala u julu ove godine.
Telekom Srpske je u privih devet mjeseci ove godine poslovao sa dobiti od 62.512.000 KM, što je 33 posto više u odnosu na plan.  Prihodi u istom periodu ove godine iznosili su više od 263 miliona KM, što je za 10 posto više u odnosu na isti period prošle godine.
Telekom Srpske ima 630.017 pretplatnika u mobilnoj i 350.585 pretplatnika u fiksnoj telefoniji.  U Telekomu Srpske trenutno je zaposleno 2.748 radnika (Agencije)

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku