hamburger-icon

Kliker.info

Tampa Tribune o 20-godišnjici genocida u BiH : Prilazi Srebrenici oblijepljeni Putinom i anti-EU porukama

Tampa Tribune o 20-godišnjici genocida u BiH : Prilazi Srebrenici oblijepljeni Putinom i anti-EU porukama

28 Juna
18:00 2015

putinbratunac3Za manje od dvije sedmice u Srebrenici će se obilježiti 20 godina od genocida nad pripadnicima bošnjačke nacionalnosti, a te godišnjice sjetio se američki list Tampa Tribune sa Floride.Njihovo web izdanje posljednjeg vikenda u mjesecu junu piše da taj grad nikada nije imao podjeljenije stanovnike, odnosno muslimansko i pravoslavno stanovništvo.

Na njihovom portalu pojavila se i fotografija na kojoj se očituje da su prilazi Srebrenici izlijepljeni likom Vladimira Putina, na kojem se jasno kaže da stanovnici RS-a ne žele u Evropsku uniju. Posteri sa Putinovim likom postavljeni su u blizini sela Kravice te u centru Bratunca pored kojeg se prolazi ukoliko želite doći u Potočare, ali i u samu Srebrenicu, prenosi AP.

”Bosanski Srbi izražavaju svoj anti-EU stav, i pozivaju Rusiju da stavi veto na britansku Rezoluciju o Srebrenici pred Savjetom bezbjednosti UN-a”, piše Tampa Tribune. U tekstu navode da UN-ova rezolucija koju je predložila Velika Britanija ”odaje počast žrtvama genocida i predlaže da 11. juli bude memorijalni dan u cijelom svijetu”.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku