hamburger-icon

Kliker.info

Svjetska banka: BiH ostaje bez 100 miliona dolara kredita?

Svjetska banka: BiH ostaje bez 100 miliona dolara kredita?

20 Septembra
05:28 2006

Katsu se u Singapuru susreo sa bh. delegacijom koju predvodi ministrica finansija BiH Ljerka Marić i, kako saznajemo, izrazio čuđenje što BiH na ispunjava obaveze koje je preuzela kako bi joj bio omogućen pristup fondovima. Marić je u izjavi za naš list potvrdila da Svjetska banka traži "precizniju saradnju sa vlastima BiH". – Oni su nama pomagali u strukturalnim reformama, ali su one već neko vrijeme stale i to je problem. Od nas se traži da budemo precizniji u tome šta hoćemo i možemo provesti -kaže Marić.  Ona je jučer zajedno s ostalim članovima bh. delegacije prisustvovala plenarnom zasjedanju Skupštine Svjetske banke i MMF-a u "Suntec Centeru"u Singapuru. Skup kojem prisustvuju ministri finansija i guverneri centralnih banaka gotovo svih zemaljasvijeta završava se danas.  Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Dragan Doko u Singapuru se susreo s makedonskim ministrom finansija Trajkom Slaveskim. Razgovarano je o problemima koje bh. proizvođači mlijeka imaju pri izvozu u tu zemlju s kojom imamo potpisan sporazum o slobodnoj trgovini.
– Dobili smo čvrsta obećanja novog ministra da će ozbiljno razmotriti probleme koje smo iznijeli – kazao je Doko.


(Avaz/Kliker.info)

Afganistan od BiH traži otpis dugova


Afganistanski ministar finansija zatražio je sastanak s našom delegacijom tražeći otpis dugova koje ova zemlja ima prema BiH. Kako saznajemo, radi se o minornom dugu od 400 hiljada dolara koliko je Afganistan dugovao bivšoj Jugoslaviji, a jedan dio toga i BiH.
Afganistanski ministar našim predstavnicima prenio je da se njegova zemlja ne može dalje zaduživati dok ne riješi predratna dugovanja.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku