hamburger-icon

Kliker.info

Svetolazarev kamp : O pravoslavlju i Srbiji djeca uče vježbajući pucanje

Svetolazarev kamp : O pravoslavlju i Srbiji djeca uče vježbajući pucanje

05 Maja
07:24 2015

kamp1U Srbiji je ponovno aktivan Svetolazarev omladinski kamp u kojem se djeca od sedam do 17 godina, između ostalog, uče vjernosti prema pravoslavlju i domovini. To podrazumijeva i vježbanje pucanja iz replika kalašnjikova.

Srpski ministar policije Nebojša Stefanović tim povodom kaže da će policija zabraniti kamp zilota samo ukoliko Tužiteljstvo utvrdi da postoje elementi kaznenog djela.

Pjesma, molitva, kampiranje, život s prirodom, patriotske pjesme i pucanje iz replike puške. Sve to je Svetolazarev pravoslavni omladinski kamp koji i ove godine poziva roditelje da tamo pošalju djecu od prvog do 10. kolovoza. Prošle godine je direktor policije Milorad Veljović najavio da će policija “ispitati slučaj”, a sada ministar policije Nebojša Stefanović kaže da su “poduzeti određeni koraci”.

“Obavili smo razgovor s organizatorima, obavili smo razgovor s roditeljima, prikupili određene obavještaje i predali nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje. Dakle, mi smo naš dio posla napravili, na osnovu kvalifikacije ili eventualne kvalifikacije tužiteljstva mi ćemo poduzeti određene korake”, kaže ministar Stefanović.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku