hamburger-icon

Kliker.info

Svetlana Cenić : Cenić: Mi mo Bihovci! Dodik trči Vučiću k’o kučence! Wigemark me mrzi! (Video)

Svetlana Cenić : Cenić: Mi mo Bihovci! Dodik trči Vučiću k’o kučence! Wigemark me mrzi! (Video)

02 Februara
04:57 2019

Rijetki su oni koji imaju hrabrosti stati uživo pred kamere i kazati svoje mišljenje, reći šta osjećaju. Nema ih puno, a jedna od njih je Svetlana Cenić koja je gostovala u Centralnom dnevniku na FACE televiziji .

„Naravno da mi plaćamo cijenu zbog svog stava. Otiđite po Univerzitetima u Sarajevu i Banjaluci, pitajte profesore nešto, neka progovore, e pa oni neće. Ispada da mi samo idemo po televizijima. Neće niko da govori otvoreno, ne smiju,evo meni,Bajtalu,Kazazu kažu da uzimamo pare od televizija da bi nastupili! Plaćate li Face moj nastup?kazala je Svetlana.“Vi i ja plaćamo cijenu zato što otvoreno pričamo“,odgovorio je Hadžifejzović.

Jesu li Bakir i Dodik ovu izmjenu imena „RS-a“ sami dogovorili ili jedan od njih to sam skontao..

„Je li logično da Federacija nema budžet? Je li logično da Dodik trči Vučiću? Ja bih da se ova zemlja zove samo BiH, šta ih god pitate, ove političare, oni bi „BiH“. To je kohezivni faktor u ovoj državi. Bi li ti u Dom naroda? – „Bih“, bi li bio predsjednik? BiH“ mi smo svi BIHOVCI. Kad poravnimo sve u ovoj državi, onda ćemo malo i do Brčkog distrikta“, rekla je Cenić.

Komentarisala je i posjetu Predsjedništva BiH Briselu

„Radi se na reformskoj agendi, bez obzira što su podijeljena mišljenja. Da li je vama slučajno da je kandidatski status moguć u novembru, kojem novembru? Kakvom novembru kada je sadašnja postava EU u tehničkom mandatu i pitanje je ko će voditi EU nakon evropskih izbora! Znamo svi, izvještaj o napretku BiH će biti negativan. Korupcija i pravosuđe su u minusu. U izvještaju će biti to naglašeno, vladavina prava i korupcija“, istakla je Cenić.

Sin Dodik je odmah nakon Brisela otišao polagati račune tati Vučiću

„Vučić voli da ima Njemačku na „brzom biranju“. Dodik je odmah otišao da referiše šta je bilo u Briselu. Kako si se sinko ponašao? – Tata bio sam dobar, sve sam ih pozdravio, tamo u Evropi. Vučić nema taj luksuz da ode Putinu i kaže jupi, mi ćemo u NATO. Njegova osnovna ambcija je da postane vlasnik Srbije. Vučić ne zna ni sa Srbijom šta će, a kamoli s nama“, dodala je Cenić.

Dodik, Čović i njihove igre

„Čoviću treba jedan Dodik da može da se igra. HDZ sve finansijske tokove kontroliše. Od glavne tužiteljice pa do svega ostalog. On i Dodik mogu blokirati šta god i kako hoće. Što se tiče NATO-a, ostaje Srbija i BiH, o kakvom otcijepljenju pričamo? Ako se palite građani na tu priču, spremite da plaćate gorivo mešetarima po 10KM litar, spremite se da pušite Ronhil, kutija 20KM“, rekla je Svetlana, a dotakla se i SDA:

„Da li se SDA sada može pozivati na bošnjačko jedinstvo kad njega nema? To su pogrešni koraci. Što se mene tiče nek ide u koaliciju ko god hoće i s kim hoće, samo nek daju odgovore na ključna pitanja“, istakla je Cenić.

Potvrdila je da nam sa istim receptom bolje ne može biti

„Ja sam optimist da svi oni koji su pokrali ovu državu, da će stradati kad-tad. Odavde će otići toliko radne snage, da ti koji su paraziti, da neće imati na čemu da parazitiraju. Njima nikad nije dosta. Što više para, to više vlasti. Mi smo zakonom ukinuli presude za korupciju. Svi su oslobođeni. Nikad nema dokaza. Možda nas neko preuzme kao propalu firmu, ili dođe neki pametan narod pa možda napravi nešto ovdje“, zaključila je Cenić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku