hamburger-icon

Kliker.info

Sve spremno za olimpijadu mladih : Zastava EYOF-a u Zetri!

Sve spremno za olimpijadu mladih : Zastava EYOF-a u Zetri!

06 Februara
16:14 2015

zastava4Članovi sarajevskih hokejaških i klizačkih klubova dočekali su danas u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu zastavu Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2017), odakle je poručeno da je olimpijski duh Sarajeva još uvijek živ.

Mladi klizači su sa zastavom u rukama klizali ledenom plohom na kojoj su nekada klizali svjetski šampioni.  Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić kazao je da se olimpijske igre ogledavaju u miru, prijateljstvu…

“Ovo je olimpijada mladih i ja se nadam da će mnogi od vas biti takmičari za dvije godine i da će predstavljati našu zemlju”, poručio je Komšić mališanima koji su klizali danas.

Načelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija kazao je da Istočno Sarajevo i Sarajevo danas idu sigurnom mapom ka najvećem sportskom događaju EYOF-u 2017. godine.

“Očekujemo da ćemo do 2017. godine na ovakav način širiti pozitivnu energiju kako bi ova sportska manifestacija protekla u najboljem redu”, poručio je Samardžija.

Početak manifestacije održan je jutros okupljanjem i polaskom zastave EYOF-a iz Istočnog Sarajeva.
Članovi delegacija Sarajeva i Istočnog Sarajeva družili su se s građanima i turistima, koji su dobili promotivni materijal o takmičenju koje očekuje glavni grad BiH i Istočno Sarajevo.

Podsjetimo, u organizaciji gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Ive Komšića i Nenada Samardžije danas je počelo predstavljanje zastave EYOF 2017., čime se službeno najavljuje održavanje najvećeg i najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

“Tour bus” sa zastavom i zvanicama prošao je danas i kroz Pale, gdje je organizovan dolazak pred sjedište Općine nakon čega su krenuli prema Sarajevu. Autobus sa zastavom je obišao sarajevske općine i gradsku Vijećnicu.

Krajnja destinacija “pohoda” je bila Olimpijska dvorana “Juan Antonio Samaranch”.
Bh. prijestolnica će biti domaćin 13. EYOF-a  koji će početi 11. februara 2017. godine. Evropski olimpijski festival mladih  predstavlja jedno od najmasovnijih sportsko takmičenje Starog kontinenta na kojem učestvuje svih 49 članica Generalne skupštine Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) sa skoro 1.500 sportista.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku