hamburger-icon

Kliker.info

Suljagić odgovorio Hadžiomeroviću: Izbori su referendum između dva Bakira i Lagumdžije na jednoj, i Komšića i mene na drugoj strani

Suljagić odgovorio Hadžiomeroviću: Izbori su referendum između dva Bakira i Lagumdžije na jednoj, i Komšića i mene na drugoj strani

15 Jula
15:24 2014

emirprviKandidat Demokratske fronte za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić oštro je reagovao  na istupe kandidata SDP-a Bakira Hadžiomerovića. Saoptenje Suljagića prenosimo u cjelosti.

Bakir Hadžiomerović je kandidat Zlatka Lagumdžije i njegove klijentele koja je u protekle četiri godine sistematski pljačkala Bosnu i Hercegovinu i moj sukob s njim, kao ni s bilo kim drugim nije niti može biti lične prirode, nego je sukob oko vrijednosti i vizije ove zemlje.Ništa kao Hadžiomerovićeva kandidatura ne pokazuje da su naredni izbori referendum između dvije vizije naše zemlje: one koju zagovaraju dva Bakira i Lagumdžija i one u koju vjeruju Željko Komšić, Demokratska fronta i ja.

Bakir je kandidat Lagumdžije koji je već pristao na podjelu ove zemlje kada je potpisao sporazum o različitoj vrijednosti glasa sa Draganom Čovićem.Na koncu, ono što Hadžiomerović naziva nožem u leđa je sprječavanje Lagumdžije u preuzimanju Federalne televizije kroz njegovo imenovanje na čelo javnog servisa. Danas svi vidimo kakva bi to podvala bila.Što se tiče ljevice u BiH, ako je onaj ko stoji iza Hadžiomerovića, precizno rečeno Lagumdžija, ljevičar, onda je đavo već odavno odnio tu ljevicu. Bar je to opšte poznata činjenica kako u BiH tako i šire, stoji u saopštenju  Emira Suljagića i  Demokratske fronte. (Kliker.info)

 

 

 

 

 

Emir Suljagić

 

 

 

 
Emir Suljagić

Bakir Hadžiomerović je kandidat Zlatka Lagumdžije i njegove klijentele koja je u protekle četiri godine sistematski pljačkala Bosnu i Hercegovinu i moj sukob s njim, kao ni s bilo kim drugim nije niti može biti lične prirode, nego je sukob oko vrijednosti i vizije ove zemlje.

Ništa kao Hadžiomerovićeva kandidatura ne pokazuje da su naredni izbori referendum između dvije vizije naše zemlje: one koju zagovaraju dva Bakira i Lagumdžija i one u koju vjeruju Željko Komšić, Demokratska fronta i ja.

Bakir je kandidat Lagumdžije koji je već pristao na podjelu ove zemlje kada je potpisao sporazum o različitoj vrijednosti glasa sa Draganom Čovićem.

Na koncu, ono što Hadžiomerović naziva nožem u leđa je sprječavanje Lagumdžije u preuzimanju Federalne televizije kroz njegovo imenovanje na čelo javnog servisa. Danas svi vidimo kakva bi to podvala bila.

Što se tiče ljevice u BiH, ako je onaj ko stoji iza Hadžiomerovića, precizno rečeno Lagumdžija, ljevičar, onda je đavo već odavno odnio tu ljevicu. Bar je to opšte poznata činjenica kako u BiH tako i šire, stoji u saopćenju za javnost Demokratske fronte.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku