hamburger-icon

Kliker.info

Sulejman Tihić ostaje na čelu SDA

Sulejman Tihić ostaje na čelu SDA

10 Decembra
03:11 2006

Sulejamn Tihić ostaje i dalje na čelu Stranke demokratske akcije (SDA). To su na večerašnjoj sjednici u Sarajevu odlučili članovi  Glavnog odbora SDA, koji su Tihiću dali apsolutnu podršku za ostanak na funkciji.

Prema saznanjima internet dnevnika «Kliker.info», na javnom glasanju Tihiću je podršku dao 71 član Glavnog odbora, odnosno apsolutna većina! Samo tri poslanika bila su protiv toga da Tihić i dalje obavlja funkciju predsjednika SDA, dok je 7 članova glavnog odbora bilo suzdržano.  Također, sedam članova Kantonalnog odbora SDA u Zeničko-dobojskog kantona napustilo je sjednicu, odbivši da se javno izjasni o podršci Tihiću.

– Ovo je pobjeda SD! Jedinstva ove stranke. Ona mi daje puno povjerenje da nastavim obavljati povjerenu družnost i da nastavim voditi stranku u smjeru kako sam to i do sada radio – rekao je Tihić novinarima neposredno nakon završetka glasanja.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić zatražio je danas od članova Glavnog odbora stranke, koji na sjednici u Sarajevu raspravlja o implemenentaciji izbornih rezultata, da se izjasne o tome da li on ima podršku za ostanak na liderskoj poziciji.  Tihić je u svom obraćanju najavio da će, ukoliko ne dobije podršku Glavnog odbora, odmah podnijeti neopozivu ostavku na funkciju predsjednika stranke.

– Kakav god bude stav ja ću ga ispoštovati. Ne želim biti predsjednik SDA ako nemam podršku njenog najvišeg tijela, ustvrdio je Tihić. On je tražio izjašnjavanje o podršci bez obzira da li će glasanje biti tajno ili javno, te istaknuo kako je to neophodno radi njegovog digniteta i autoriteta kao predsjednika, odnosa prema članstvu, te drugim strankama i političkim subjektima.

Jedan od članova Glavnog odbora, Hasan Čengić, inače veliki tihićev protivnik,  rekao je da nisu postojali uvjeti  da se na ovoj sjednici raspravlja o Tihićevoj ostavci i navodi kako je bilo potrebno pripremiti posebnu sjednicu i hladne glave raspraviti o ovome pitanju.

– Tihić je direktno odgovoran za neimplementaciju izbornih rezultata – izjavio je danas Čengić novinarima.

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku