hamburger-icon

Kliker.info

Sulejman Tihić posjetio Tuzlu

Sulejman Tihić posjetio Tuzlu

01 Septembra
00:13 2006

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić tokom današnje posjete Tuzli razgovarao je sa premijerom kantonalne Vlade Bajazitom Jašarevićem i ministrima u Vladi. 
Ovu posjetu Tuzlanskom kantonu predsjedavajući Tihić iskoristio je da se informiše o ekonomskoj situaciji, procesima oživljavanja proizvodnje, privatizacijom, te programima potpore zapošljavanju, kao i o mogućnostima otvaranja novih preduzeća u Tuzlanskom kantonu, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. Predsjedavajući Tihić danas se u Tuzli susreo i sa općinskim načelnikom Jasminom Imamovićem, sa kojim je razgovarao o dobrim odnosima i saradnji među kantonalnim vladama i općinskim vlastima. Također se informisao o projektima i aktivnostima, koje se provode općini, te razvoju Tuzle kao regionalnog centra u BiH. 
Tokom dana predsjedavaući Predsjedništva BiH odao je počast žrtvama na Kapiji polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.  Tihić je posjetio i Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je razgovarao sa direktorom Centra Nedretom Mujkanovićem, a obišao je i Centar za srce. Direktor UKC Tuzla Mujkanović je predstavio rad i postignuća na UKC Tuzla. (Agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku